Beba teško povrijeđena u udesu transportovana u Beograd

/

Povrijeđenu bebu od četiri i po mjeseca iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) iz Banjaluke u Beograd uspješno su transportovali pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske. 

Beba, koja je u saobraćajnoj nesreći zadobila teške povrede, traumu glave i frakturu obje butne kosti, prethodno je u UKC u Banjaluci transportovana iz UKC-a Sarajevo, saopšteno je iz Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Vazdušni medicinski transport iz Sarajeva za Banjaluku obavljen je u prijepodnevnim časovima u srijedu, 25. maja, dok je povrijeđena beba u Beograd, radi daljeg liječenja, transportovana juče, pišu Nezavisne.com

Iz Helikopterskog servisa su pojasnili da su, zbog ozbiljnosti povreda bebe, ljekari iz UKC Republike Srpske donijeli odluku da se dijete transportuje u Beograd radi boljeg zbrinjavanja i daljeg toka liječenja.

“Uspješnom koordinacijom medicinskih timova iz svih medicinskih ustanova koje su bile uključene u zbrinjavanje povrijeđene bebe i zahvaljujući vazduhoplovno-tehničkom osoblju Helikopterskog servisa uspješno je izvršen i jučerašnji, veoma kompleksan i zahtjevan vazdušni medicinski transport”, navodi se u saopštenju.

Iz Helikopterskog saveza Republike Srpske istakli su da im je to bio 22. vazdušni medicinski transport u ovoj godini.

Podsjećamo, žena M.S. (39) je poginula kao suvozač, dok su vozač N.S., tromjesečna beba i šestogodišnje dijete zadobili povrede opasne po život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Kukavicama kod Rogatice.

Nesreća se desila u subotu naveče kada su se sudarili golf i seat, a u ovoj stravičnoj nesreći  teške povede su takođe zadobili vozač iz drugog automobila i tri putnika koji su bili u tom vozilu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...