Lažno prijavio da su dvojica naoružanih razbojnika opljačkala zlataru u Busovači

/

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosnakog kantona, Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak i PS Busovača u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, uspješno su rasvijetlili razbojništvo koje je prema prijavi izvršeno u zlatari u Busovači, prenosi Avaz.ba

– Naime, prilikom poduzimanja navedenih mjera i radnji došlo se do saznanja da je M.M. rođen 1982.godine iz Busovače lažno prijavio krivično djelo razbojništva, što je potvrdio u svom pismenom iskazu- saopćeno je iz MUP-a SBK.

Krivično djelo je počinio na način da je dana 25.05.2022.godine oko 15:45 sati u PS Busovača prijavio da je nad njim od strane dvije maskirane osobe izvršeno razbojništvo u zlatari koja se nalazi u ulici Marka Alaupovića, općina Busovača. U prijavi je naveo da su dvije maskirane osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem otuđile neutvrđenu količinu zlata, nakon čega su se uputile u nepoznatom pravcu.

– Zbog sumnje da je lažno prijavio krivično djelo „Razbojništvo“, protiv M.M. nadležnom Kantonalnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Lažno prijavljivanje“- navode iz policije.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Koliko je BiH uradila na prilagođavanju privrede obnovljivim izvorima energije

Evropska komisija uvela je prošle jeseni mehanizam za ugljično...

U BiH pljuskovi i grmljavina: Evo šta nas očekuje za vikend

U BiH se očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno i...

Više od 50 posto ispitane djece u BiH doživjelo neprijatnosti na internetu

Prema istraživanju Vijeća Evrope, svaki peti maloljetnik doživio je...