Davor Dragičević nakon dva mjeseca uklanja šator ispred Tužilaštva BiH

/

Davor Daragičević koji je dva mjeseca boravio u šatoru ispred Tužilaštva BiH tražeći da se pokrene istraga u slučaju ubistva njegovog sina Davida, odlučio je otići kući.

Dragičević je odluku donio nakon što je Tužilaštvo BiH odlučilo da pokrene istragu o ubistvima Dženana Memića i Davora Dragičevića, navodeći kako su ta dva slučaja prioritet njihovog rada.Advokat Muriza Memića i Davora Dragičevića, Ifet Feraget, istakao je kako će biti vođene istrage o zloupotrebi postupajućih tužioca u tim predmetima.

S obzirom da je ostvaren pomak, Dragičević je odlučio spakovati kofere nakon što je proteklih mjeseci spavao u šatoru, tražeći pravdu za svog sina. Kako saznajemo, danas u 11 sati Davoru će se pridružiti Muriz Memić kako bi mu pomogao ukloniti šator.

Dragičević je tokom boravka ispred Tužilaštva BiH isticao kako su mu građani Sarajeva nudili pomoć, hranu ili ga posjećivali da bi mu pružili podršku.

Davorov sin David (21) student iz Banje Luke , nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas, piše Klix.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...