Miralem Merdić pokušao skinuti zastavu Herceg-Bosne: Pogledajte verbalni sukob političara i novinara

/

Nesvakidašnja situacija desila se u Jelahu, gdje je novinar Miralem Merdić najavio da će skinuti zastavu Herceg-Bosne koja je postavljena na lokalno katolično groblje.

“Najlakše je zapaliti zastavu i izazvati nacionalnu mržnju ali mi nećemo to uraditi. Idemo to uraditi na malo ljudski način. Pozvati policiju da se policija očituje o tome, o toj zastavi koja je neustavna. Imam u ruci papir, presudu Ustavnog suda FBiH gdje jasno stoji da je ta zastava neustavna i da je njeno isticanje zabranjeno. Ako ne želi reagovati policija, postupit po prijavi građana, da se ta zastava skloni, onda ću zastavu skinuti ja, smotati i odnijeti u ruke župnika Don Ilije Marinovića koji ju je tu i podigao” – izjavio je Miralem Merdić za portal Crna-Hronika.

Miralem Merdić danas je pokušao skinuti zastavu sa katoličnog groblja ali je u toj prilici spriječen. Na mjestu se nalazio lokalni političar Pešić ali i krim-inspektori PS Tešanj.

Pogledajte video

“Zastave u groblju ?? Nije da Jelah negostoljubiv i netolerantan, čak naprotiv.
Ali zastava nečega što je presuđeno kao “udruženi zločinački poduhvat Herceg Bosna, nešto što nas je držalo u potpunom okruženju tolike mjesece, ima li joj mjesta u Jelahu?” – piše Merdić na svom portalu RIS.

“Lično ću zastavu desno (zločinačke Herceg Bosne) skinuti sa stijega, pa makar me to koštalo Zenice opet !! I neću to uraditi krišom pod okriljem noći, kao da radim nešto nečasno, već javno uz LIVE prijenos na RIS – region– Zato vi iz PS Tešanj već pripremajte što nepovoljniji izvještaj protiv mene, da je spreman..” – izjavio je Miralem Merdić.

Povezani postovi

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...

Kompanija AS iz Jelaha predstavila spoj savremenosti i tradicije na sajmu u Tešnju

AS doo iz Jelaha organizator je ovogodišnjeg predstavljanja svih...