Okončana sanacija jednog dijela ulice „Prvomajska“

/

Radovi na investicionom održavanju i sanaciji dijela ulice „Prvomajska“ okončani su protekle sedmice.

Prilikom izvođenja radova izvršeno je potpuno uklanjanje dotrajalog asfaltnog sloja i zamjena tla slabije nosivosti, te ugradnja granulisanog drobljenog kamenog materijala za izradu donjeg i gornjeg nosivog sloja sa potrebnim zbijanjem. Nakon pripremnih radova pristupilo se izradi asfaltnog nosivohabajućeg sloja. Također, izvršena je popravka postojećih i ugradnja novih ivičnjaka te izgradnja trotoara. Nakon provedenog postupka javne nabavke za najpovoljnijeg ponuđača odabrano je Privredno društvo „Geo-put“ d.o.o. Maglaj a vrijednost potpisanog ugovora je 27.326,52 KM.

Realizacijom ovog projekta riješen je dugogodišnji problem dotrajalosti saobraćajnice u pomenutoj ulici, a poboljšani su i saobraćajni uslovi u našem gradu. Gradska uprava Zavidovići nastoji rješavati prioritetne projekte od značaja za sve građane Zavidovića i to ravnomjernom raspodjelom budžetskih sredstava po svim mjesnim zajednicama.

Gadonačelnik Hašim Mujanović nakon završetka radova uvjerio se u kvalitet istih. Gradonačelnik naglašava da je stupanjem na poziciju zatekao nesređeno stanje kada je u pitanja putna infrastruktura, javne rasvjete, loše vodosnabdijevanje u mnogim selima i mjesnim zajednicama, neuređenost kanalizacionih sistema i dr.

Predanim radom i domaćinskim odnosom prema raspoloživim budžetskim sredstvima u proteklih nekoliko godina okončani su brojni značajni projekti na teritoriji Zavidovića a na čiju realizaciju su građani čekali i po nekoliko decenija. Gradska uprava nastavlja s pozitivnim promjenama i rješavanjem nagomilanih problema koji građanima Zavidovića otežavaju svakodnevnicu.

Gradonačelnik se zahvaljuje građanima na dobroj saradnji i strpljenju koje pokazuju prilikom implementacije projekata značajnih za ugodniji i ljepši život Zavidovićana, saopćeno je iz Gradske uprave.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...

Hapšenje na području općine Tešanj zbog posjedovanja droge

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK tokom jučerašnjeg dana...