Nova pucnjava u SAD: Ušao u bolnicu, ubio tri osobe pa sebe

/

Muškarac naoružan puškom i pištoljem ubio je četiri osobe u medicinskom objektu u Tulsi, u američkoj državi Oklahoma, nakon čega je izvršio samoubistvo, a policija je brzom intervencijom spriječila stradanje većeg broja ljudi, saopćili su iz policije, prenosi Avaz.ba

Policija je stigla u Bolnicu “Sveti Nikola” tri minute nakon što je primila poziv u vezi sa pucnjavom na drugom spratu, rekao je zamjenik šefa policije u Tulsi Erik Dagliš (Eric Daglish).

– Policajci su stupili u kontakt sa osobljem bolnice i osumnjičenim napadačem pet minuta kasnije – rekao je Dagliš.

Rad policije je pod lupom javnosti od kada je napadač ubio 19 djece i dvije nastavnice u školi u Teksasu prošle sedmice dok su policajci čekali ispred učionice skoro sat vremena.

– Mislim da to svi imaju na umu. Tema Tulse se stalno vraća. Reći ću da sam veoma zadovoljan onim što do sada znamo o odgovoru naših policajaca – rekao je Dagliš.

Policija navodi da pokušava da utvrdi identitet napadača iz Tulse i da procjenjuje da muškarac ima između 35 i 40 godina.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...