Pripadnici Granične policije BiH vrše pretrese na devet lokacija u okviru akcije „San“

/

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, u saradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a prema naredbi Suda BiH, 1. juna 2022. godine, provode operativnu akciju kodnog naziva „San“.

U okviru spomenute akcije vrše se pretresi na devet lokacija na području Kantona Sarajevo i Gradiške s ciljem pronalaska osumnjičenih osoba i dokumentiranja krivičnih djela vezanih za krijumčarenje osoba. Tokom akcije slobode su lišene dvije osobe – migranti koji se sumnjiče da su organizatori krijumčarenja osoba.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku. Poduzimanjem aktivnosti u okviru akcije „San“, pripadnici GPBiH spriječili su krijumčarenje više desetina osoba.

U ovu akciju uključeni su i službenici Službe za poslove sa strancima BiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Banke u BiH za tri mjeseca zaradile 230 miliona KM

Banke u Federaciji BiH su u prvom kvartalu ove...

Penzioneri dali rok Vladi FBiH: Navedeni ključni zahtjevi

Na adresu federalnog premijera Nermina Nikšića i ministra za...

Godišnjica masakra na Tuzlanskoj kapiji

Na današnji dan 1995. godine, srpske agresorske snage s...

Rijetko koja općina u BiH bilježi veći broj živorođenih od broja umrlih

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH), Odjeljenje...