Tešanj: Uz prijetnju nožem opljačkao benzinsku pumpu, uhapšen E.M. rođen 2003. godine

/

Dana 27.05.2022.godine u 23,30 sati, dežurna služba Policijske stanice Tešanj je zaprimila dojavu o aktiviranju alarma na Benzinskoj pumpi “Hifa petrol” u mjestu Dobropolje, općina Tešanj.

Na osnovu zaprimljene informacije na lice mjesta upućena je patrola policije, koja je  utvrdila da je od strane jednog nepoznatog, maskiranog muškog lica, uz prijetnju nožem, počinjeno krivično djelo „Razbojništvo“, te da je tom prilikom otuđen novac iz blagajne benzinske pumpe i mjenjačnice.

O krivičnom djelu je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio službenike Policijske stanice Tešanj da izvrše uviđaj i poduzmu neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljevanja svih okolnosti pod kojima je izvršeno krivično djelo.

Tokom izvršenog uviđaja pronađeni su i izuzeti određeni tragovi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršiocem opisanog krivičnog djela te će biti predmetom vještačenja.

Policijski službenici kriminalističke i uniformisane policije Policijske stanice Tešanj su brzim i efikasnim radom na terenu prikupili operativna saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti lice E.M., rođen 2003. godine, iz Tešnja, koji je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Razbojništvo”, dana 28.05.2022 godine u 02,10 sati lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj.

Istog dana, nad osumnjičenim je zavedena kriminalistička obrada tokom koje je lice E.M., priznao izvršenje navedenog krivičnog djela.

Na osnovu Naredbe za pretresanje Kantonalnog suda u Zenici, dana 28.05.2022.godine, na području općine Tešanj, izvršen je pretres prostorija koje koristi osumnjičeni, te je prilikom pretresa pronađen  određeni iznos novca u  raznim apoenima za koji se osnovano sumnja da potiče iz predmetnog razbojništva kao i  obuća i  odjeća koji predmeti se mogu dovesti u vezi sa počinjenim krivičnim djelom i koji će također biti predmetom daljnjih vještačenja.

Nakon provedene kriminalističke obrade osumnjičeni je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, dana 28.05.2022.godine, predat na dalje postupanje dežurnom kantonalnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nakon čega je, na prijedlog Tužilaštva, od strane Kantonalnog suda u Zenici dana 29.05.2022.godine istom određen  pritvor u trajanju do trideset dana.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Svečani ispraćaj 202 maturanta i maturantice Mješovite srednje škole Tešanj

U petak, 24. 05.2024. godine, upriličen je svečani ispraćaj...

Firma SAJO PLAST prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta " Jedan privrednik, jedna učionica" sudjelovala...

Maglaj: Završeno uređenje desne obale rijeke Bosne

Kako je saopćeno iz općine Maglaj uspješno je završeno...

Doboj Jug: Realizacija infrastrukturnih projekata

U ulici Brezik na području općine Doboj Jug, aktivni...