Uhapšen službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zbog droge

/

U akciji policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, koju su nadzirali i koordinirali tužilac i istražitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, dok je obavljao redovne aktivnosti osiguranja čuvanog objekta uhapšena je jedna osoba. 

Osumnjičeni službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je pod istragom Tužilaštva BiH i SIPA-e i osumnjičen je za kazneno djelo neovlašten promet opojnih droga, sa koruptivnim elementima koji su uključivali zloupotrebu službenog položaja i policijske odore, prenosi Avaz.ba

Osumnjičeni se tereti da je djelovao kao dio organizrane mreže za prijevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika, ukljućujući opojnu drogu spid i druge vrste narkotika.

U zakonskom roku osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Više od 50 posto ispitane djece u BiH doživjelo neprijatnosti na internetu

Prema istraživanju Vijeća Evrope, svaki peti maloljetnik doživio je...

Usvojene važne izmjene Zakona o PIO – pročitajte šta se mijenja

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine...

Nova nada za zdravstveni sistem: BiH se pridružuje programu EU4Health

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine podržalo je inicijativu Ministarstva civilnih...