Vijeće ministara donijelo odluku o finansiranju općih izbora u BiH: Obezbijeđen dio novca

/

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici odobrilo odluku o finansiranju općih izbora 2022. godine u našoj zemlji.

Ministri su usvojili Posebnu odluku kojom se Centralnoj izbornoj komisiji BiH posuđuje 9,7 miliona KM za provedbu izbora, a od RAK-a, odnosno od prihoda za GSM licence. Ovo je prijedlog ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevande. Novac se odnosi na osnovni zahtjev CIK-a.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija je tražila 12,5 miliona KM za potrebe provođenja izbornog procesa. Iako je rok za osiguravanje novca bio 19. maj, odnosno 15 dana od dana kada je CIK donio odluku o raspisivanju izbora, odluka o finansiranju općih izbora je donesena danas.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine raspisala je opće izbore za 2. oktobar.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Koliko je BiH uradila na prilagođavanju privrede obnovljivim izvorima energije

Evropska komisija uvela je prošle jeseni mehanizam za ugljično...

U BiH pljuskovi i grmljavina: Evo šta nas očekuje za vikend

U BiH se očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno i...

Više od 50 posto ispitane djece u BiH doživjelo neprijatnosti na internetu

Prema istraživanju Vijeća Evrope, svaki peti maloljetnik doživio je...