Potpisani ugovori za Sportsko-rekreativni teren u Doboj Jugu

/

Općinski načelnik Mirnes Tukić proteklih dana potpisao je dva ugovora o realizaciji značajnih projekta za našu zajednicu, a tiču se izgradnje sportskih i terena za odmor i rekreaciju.

Sa izvođačem Tans putevi d.o.o. Doboj Jug kao najpovoljnijim nakon provedene procedure javne nabavke koja uključuje i obaveznu e-aukciju potpisani su ugovori:

– “Uređenje dječijeg igrališta i odmorišta Brezik” u iznosu od 21.000,00 KM bez PDV-a, koji se finansira od strane Ministarstva za privredu ZDK po programu utroška budžetskih sredstava u 2021.godini, te iz budžetskih sredstava Općine Doboj Jug,

– “Uređenje stadiona Njivice-faza I” u iznosu od 27.700,00 KM bez PDV-a, koji se finansira iz budžetskih sredstava Općine Doboj Jug, a koji je pretpostavka za izgradnju stadiona sa umjetnom travom.

Značajni su ovo projekti za sve građane Doboj Juga, a posebno naše mlade i djecu koji će na ovim terenima naći mjesto za sebe, korisno provoditi slobodno vrijeme, družiti se i na kraju izrastati u bolje ljude.

Svakim novim projektom približavamo se viziji Doboj Juga:

“MJESTO UGODNOG ŽIVLJENJA”

Izvođač je za oba navedena ugovora uveden u posao od strane stručno-tehničkog nadzora i realizacija je već u toku i očekujemo završetak radova u za to predviđenom roku.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Svečani ispraćaj 202 maturanta i maturantice Mješovite srednje škole Tešanj

U petak, 24. 05.2024. godine, upriličen je svečani ispraćaj...

Firma SAJO PLAST prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta " Jedan privrednik, jedna učionica" sudjelovala...

Maglaj: Završeno uređenje desne obale rijeke Bosne

Kako je saopćeno iz općine Maglaj uspješno je završeno...

Doboj Jug: Realizacija infrastrukturnih projekata

U ulici Brezik na području općine Doboj Jug, aktivni...