Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas razmatra izmjene Ustava i Izbornog zakona

/

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za danas s početkom u 11 sati.

Dnevni red ima 48. tačaka, a između ostalog razmatrat će se Komentari na dobivene odgovore na poslanička pitanja; Zahtjev poslanika Saše Magazinovića za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini po hitnom postupku.

Također, razmatrat će se Izvještaj komisije Kolegija Predstavničkog doma o nastojanju za postizanje saglasnosti o Izvještaju o radu Vijeća nacionalnih manjina BiH za 2021. godinu, kao i Izvještaji Ureda za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2020. godinu.

Postoji mogućnost uvrštavanja u dnevni red i drugih materijala za čije razmatranje do sjednice Doma budu ispunjeni uslovi.

U prvom čitanju trebale bi biti razmatrane izmjene Izbornog zakona koje predlažu poslanici Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), SDP-a, Nezavisnog bloka i Naše stranke.

Na dnevnom redu su i revizorski izvještaji 73 državne institucije za 2020. godinu koje je pripremio Ured za reviziju institucija BiH, kao i Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2021. godinu, ali i nekoliko poslaničkih inicijativa.

Također, zastupnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PD PSBiH) trebali bi danas razmatrati amandmane na Ustav BiH koji se tiču implementacija presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Demografska slika u BiH sve crnja: U školama jedva 350.000 djece

Demografska slika Bosne i Hercegovine sve je crnja. Tako...

Na šta zatvorenici troše novac i sa kojim iznosom mogu raspolagati?

O uvjetima, pravima i mogućnostima koji imaju zatvorenici u...

Vlada FBiH im povezuje radni staž, a oni troše milione na 20 novih limuzina

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je 20.000 KM...