Danas nastavak suđenja Fuadu Kasumoviću i drugima u predmetu “Zenicatrans”

/

Kantonalni sud u Zenici na svojoj web stranici je objavio da će u srijedu u 14 sati biti održano predraspravno ročište povodom afere Zenicatrans u kojoj su optuženi gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i drugi.

– Dana 08.06.2022. godine, sa početkom u 14,00 sati, na Kantonalnom sudu u Zenici, zakazano je predraspravno ročište u krivičnom predmetu broj 04 0 K 012115 22 K, protiv optuženih Kasumović Fuada i dr., zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 340 stav 1. u vezi sa članom 54. i članom 55. KZ FBiH.

Suđenje u predmetu Zenicatrans je počelo 18. maja kada su optuženi se izjasnili da nisu krivi.

Podsjećamo, Kasumović i drugi uhapšeni su u operativnoj akciji SIPA-e početkom decembra prošle godine.

Prema optužnici Kantonalnog tužilaštva, Kasumović i drugi terete se da su u predmetu Zenicatrans počinili krivična djela udruživanje, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, uzrokovanje stečaja, falsifikovanje službenih dokumenata i nesavjestan rad u službi.

Optužnicom su obuhvaćeni Fuad Kasumović, Vahdet Drino, Almira Baručija-Kapidžić, Amel Krivdić, Mesud Ormanović, Asmir Mašić, Edin Mehić, Zlatko Osmanović, Besim Husaković, Abdulah Kratina te Amela Đozo. Vremenski period koji obuhvata optužnica je od januara 2017. do 21. decembra 2020. godine.

Izvor: Zenit.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Osiguran novac za izradu projekta nove zgrade Kantonalne bolnice Zenica

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je prvi rebalans budžeta tog...

Novi Šeher: Tamo gdje se hrabro prkosi poplavama i mijenja budućnost

Građani ovog mjesta, uz podršku Kantonalne uprave Civilne zaštite,...

Oko 550.000,00 izdvojeno za općinu Tešanj

Kako je objavljeno na facebook stranici Ministra poljoprivrede, šumarstva...

Muftiju Dizdarevića posjetio ministar Čajić

U petak 14. juna 2024. godine, muftiju zeničkog hafiza...