Grad Zavidovići svrstan u kategoriju srednjih gradova na području Federacije Bosne i Hercegovine

/

LRC Inžinjering d.o.o. pokrenuo je projekat Gradovi, Općine / Opštine, Biznis tokom kojeg je na osnovu završnih finansijskih izvještaja iz 2021. godine urađen presjek stanja privrede Grada Zavidovići.

Prema tim rezultatima Grad Zavidovići svrstan je u kategoriji srednjih gradova na području Federacije Bosne i Hercegovine, a ostvaren je porast u 3 od 4 navedena pokazatelja:

  1. Razlika prihoda – porast za 22 %,
  2. Razlika izvoza – porast za 30 %,
  3. Razlika uposlenih – pad za 2 %,
  4. Razlika firme – porast za 4 %.

Na osnovu gore navedenih parametara LRC Inžinjering d.o.o. Gradonačelniku Hašimu Mujanoviću, uz godišnje licence, dodjeljuje Krunu razvoja privrede, kao priznanje da je tokom njegovog mandata Grad Zavidovići ostvario porast u određenim pokazateljima. Parametri su dobijeni na osnovu presjeka stanja privrede uz upotrebu baze podataka u kojoj su registrovani svi pravni subjekti u Bosni i Hercegovini i obrti.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović ne krije zadovoljstvo radi dodijeljenog priznanja te je naglasio da je stupanjem na poziciju načelnika / gradonačelnika zatekao nesređeno stanje u svim oblastima a samo predanim radom i domaćinskim pristupom, nagomilanim problemima,  ostvareni su dobri rezultati što pokazuju navedeni parametri.

Gradska uprava Zavidovići svojim radom i djelovanjem nastavit će stvarati povoljne uslove, kako za razvoj privrede tako i za ugodniji život za sve Zavidovićane a priznanja poput ovih dodatni su podstrek za nastavak pozitivnih promjena, na zadovoljstvo privrednika i građana Zavidovića.

Povezani postovi

Firma BELIF prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Firme STAR-S – Zlatarna Dar i Nekretnine Star-S Tešanj prijatelji Mješovite srednje škole

Aktivnosti na provođenju projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Marica Ružić – muzika je najljepši način za povezivanje ljudi

„Pjevat' ćemo šta nam srce zna, pjesme sa svih...

U Tešnju stranke Trojke kao “rogovi u vreći”

Dok na nivou Federacije BiH i države BiH, stranke...