Gimnazija ”Musa Ćazim Ćatić” Tešanj ispratila 74 maturanata

Datum:

Svečanim defileom i dodjelom diploma 74 maturanta gimnazije ”Musa Ćazim Ćatić” Tešanj obilježili su kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

U prisustvu prijatelja, porodica, profesora ovogodišnji maturanti su se okupili na platou ispred Centra za kulturu i obrazovanje Tešanj, nakon čega je uslijedio defile do Gradine, gdje učenici tradicionalno se fotografišu i bacanjem kapa obilježavaju kraj školovanja.

U 19 sati na platou ispred ove obrazovne ustanove upriličena je svečana dodjela diploma.

”Našim maturantima bi poželjela svako dobro u nastavku školovanja, uopšte u životu. Moja poruka bi bila da slijede  svoje snove, jer ako nešto uistinu želimo i stremimo ka tome snovi postaju stvarnost. Ja, kao direktorica mogu reći da su ova djeca najveća nada ove zemlje, jer kao što je svima znano nade obrazovanih jače su od bogatstva neukih. ” – poručila je maturantima direktorica Emira Halilović.

Kako smo već ranije pisali za učenika generacije je izabrana Nina Brkić, dok je prosječna ocjena učenika 4,69. Za veliki broj ovih maturanata ovo je kraj tek jednog ciklusa školovanja i već razmišljaju o upisima na visokoškolske ustanove.

 

Autor: Rifa Vilašević

Povezani postovi
Related

Tešanj sprema spektakularan doček za Nermina Handžića

Kako je za ZOS radio potvrđeno u utorak 28.06....

Video slavlja u Tešnju pobjednika “Zvezda Granda”!

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić iz Tešnja pobjednik “Zvezda Granda”

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić u superfinalu “Zvezda Granda”

Nakon glasanja publike i objave rezultata trećeg presjeka Nermin...