Gimnazija ”Musa Ćazim Ćatić” Tešanj ispratila 74 maturanata

/

Svečanim defileom i dodjelom diploma 74 maturanta gimnazije ”Musa Ćazim Ćatić” Tešanj obilježili su kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

U prisustvu prijatelja, porodica, profesora ovogodišnji maturanti su se okupili na platou ispred Centra za kulturu i obrazovanje Tešanj, nakon čega je uslijedio defile do Gradine, gdje učenici tradicionalno se fotografišu i bacanjem kapa obilježavaju kraj školovanja.

U 19 sati na platou ispred ove obrazovne ustanove upriličena je svečana dodjela diploma.

”Našim maturantima bi poželjela svako dobro u nastavku školovanja, uopšte u životu. Moja poruka bi bila da slijede  svoje snove, jer ako nešto uistinu želimo i stremimo ka tome snovi postaju stvarnost. Ja, kao direktorica mogu reći da su ova djeca najveća nada ove zemlje, jer kao što je svima znano nade obrazovanih jače su od bogatstva neukih. ” – poručila je maturantima direktorica Emira Halilović.

Kako smo već ranije pisali za učenika generacije je izabrana Nina Brkić, dok je prosječna ocjena učenika 4,69. Za veliki broj ovih maturanata ovo je kraj tek jednog ciklusa školovanja i već razmišljaju o upisima na visokoškolske ustanove.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Održano Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom

U sklopu projekta „Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom“...

Doboj Jug: Ukraden moped ispred kuće

U toku noći 20/21.07.2024. godine, u mjestu Bukvik-Mravići, Doboj...

BiH i Srbija zajedno rekonstruišu prugu od Rume do Doboja

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o suradnji na...

Ramo Isak: Najpopularniji sam političar

U posjeti Tešnju bio je Ministar unutrašnjih poslova i...