Tešnjak Emrah napušta BiH: U ovoj državi ne možeš da ideš naprijed

/

Tešnjak Emrah Rahmanović koji je, primoran u potrazi za boljim životom sebe i svoje porodice, napustio Bosnu i Hercegovinu i odlučio otići u Njemačku javio se za portal “Avaza” iz autobusa za Hamburg. Nekoliko kilometara uoči ulaska u grad u kojem ga očekuje novi život.

On je jučer krenuo za Njemačku, a sa sobom je ponio dva kofera u kojima je, kako je rekao, stao cijeli život. Rahmanović je razočaran kako se država ponaša prema bh. građanima. Ne samo da ne pomažu, već odmažu svakome ko išta pokuša napraviti u pokušaju da obezbijedi svoju egzistenciju i iole normalan život. Život koji ne znači preživljavanje.

– Ja sam ovdje radio za sebe tri godine, držao mobil studio, ali nema, ne može se to. Situacija u našoj državi se zna. Ne dozvoljava ti da ideš naprijed. Umjesto naprijed, guraju me nazad – rekao je za portal “Avaza” ogorčeni Rahmanović.

Svakom je teško napustiti domovinu i otisnuti se u nepoznato, ali Rahmanoviću je bilo još teže jer je morao ostaviti ženu s kojom je u braku pet godina i svoje dvoje male djece. Ima kćerku od četiri godine i dječaka od devet mjeseci.

– On ima svoju firmu tamo, pa sam od njega dobio smještaj i posao. Dobio sam sam vizu na više od 90 dana, tu ću raditi i pokušati se smjestiti i osigurati se. Moji će za mnom kroz desetak mjeseci. Cilj mi je da njih prebacim nakon što se ja smjestim i osiguram – istakao je Rahmanović.

Oni za tri – četiri mjeseca mogu doći turistički, ali bi se nakon tri mjeseca morali vratiti u BiH. Rahmanović planira živjeti u Njemačkoj i tako i njih prebaciti sa sobom.

Na pitanje želi li se ikada vratiti u Bosnu i Hercegovinu, Rahmanović je kao iz topa ispalio “Ne, nikada”.

– Ne vraćam se više nikada u Bosnu i Hercegovinu. Htio sam ići avionom, ali sam bio ograničen zbog kofera, pa sam se odlučio ići autobusom – poručio je Rahmanović za portal “Avaza”.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

SUĐENJE OBRENU PETROVIĆU: Krivična prijava zbog davanja lažnih iskaza

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...