Tešnjak sankcionisan u Tesliću zbog opojnih droga

/

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 15.06.2022. godine, oko 20,15 časova, u ulici Svetog Save u Tesliću  izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „VW Golf” kojim je upravljalo lice inicijala A.Š. iz Tešnja, FBiH,  prilikom čega je isto odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Navedeno lice je sankcionisano zbog počinjenog prekršaja iz člana 220. stav 1. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Prilikom pregleda vozila ispred prednjeg suvozačevog sjedišta uočena je  i oduzeta digitalna vaga za precizno mjerenje.

Tokom  navedene kontrole kod suvozača iz navedenog vozila lica inicijala A.B. iz Teslića, pronađena je i oduzeta plastična  vrećica u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“, ukupne težine od 18,6 grama.  Navedeno lice je sankcionisano zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o prizvodnji i prometu opojih droga.

Istog dana u Krajiškoj ulici u Tesliću, prilikom kontrole lica inicijala N.K. sa područja opštine Tešanj, FBiH, kod istog je pronađeno i oduzeto 49 komada tableta „Mendilex” koje spadaju u grupu lijekova sa psihotropnim dejstvom, a za koje kod sebe nije imalo odgovarajuću medicinsku dokumentaciju.  Navedeno lice je sankcionisano zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

SUĐENJE OBRENU PETROVIĆU: Krivična prijava zbog davanja lažnih iskaza

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...