Uhapšen lažni bombaš predat u Tužilaštvo KS

/

Alem Kahrović koji je jučer uhapšen zbog prijavljivanja lažnih dojava o postavljenim bombama u Državnom i Općinskom sudu predat je u nadležnost Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Iz Tužilaštva BiH su se jutros oglasili gdje su naveli “da je osumnjičena osoba uhapšena za krivična djela ugrožavanja sigurnosti i lažne dojave i vrše se potrebne istražne aktivnosti radi daljeg prikupljanja dokaza i potpunog dokumentovanja i krivičnog djela terorizma”, piše Avaz.ba

Tužilaštvo BiH radi na procjeni prouzročene štete jučerašnjim dojavama, zbog odgođenih ročišta i onemogućavanja rada institucija, čija će naknada biti stavljena na teret osumnjičenom, te se vrše aktivnosti na prikupljanju podataka o pokretnoj i nepokretnoj imovini, u cilju nadokonade prouzročene štete.

Podsjetimo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su identifikovali i uhapsili osobu koja se dovodi u vezu da je uputila lažnu dojavu o postavljenim bombama u Državnom i Općinskom sudu u Sarajevu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Koliko je BiH uradila na prilagođavanju privrede obnovljivim izvorima energije

Evropska komisija uvela je prošle jeseni mehanizam za ugljično...

U BiH pljuskovi i grmljavina: Evo šta nas očekuje za vikend

U BiH se očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno i...

Više od 50 posto ispitane djece u BiH doživjelo neprijatnosti na internetu

Prema istraživanju Vijeća Evrope, svaki peti maloljetnik doživio je...