Trgovci drogom sve inovativniji: Zaplijenjena tona kokaina u obliku krompira

/

Kolumbijska policija zaplijenila je kontejner sa 1.000 kilograma kokaina koji je bio “prerušen” u krompir i smrznuti čips. Zapljena se dogodila na sjevernoj obala Kariba. U videu se vidi kako policajci vade krompir iz kesica, ali kada ga zarežu iz njega izlazi bijeli prah.

U potrazi za kokainom je učestvovalo više od 50 osoba kao i psi tragači. Kokain je stigao iz španske luke Cartagena. Policija je dobila anonimnu dojavu.

“Ovo je možda najinovativniji slučaj koji su otkrili trgovci drogom posljednjih godina. Drogu su sakrili u nepravilnim kalupima koji simuliraju krokete od kasave i Creole. Saradnja i podrška ljudi koji upravljaju pomorskim terminalima je od suštinskog značaja. Nastavit ćemo zajedno raditi na pronalasku odgovornih i otkrivanju onih koji stoje iza ove pošiljke”, rekao je general-major policije za borbu protiv narkotika Ricardo Augusto Alarcón Campos.

Istakao je kako “krivotvoreni” krompir i smrznuti čips izgledaju doista obmanjujuće, ali da ambalaža nije imala rok trajanja. To je izazvalo sumnju.

“Ovo je bilo vrlo skupo jer se svaka vreća morala otkriti i svaki smrznuti dio provjeriti. Ovim potvrđujemo našu opredijeljenost borbi protiv trgovine drogom”, poruio je Campos, prenosi N1 BiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...

Švicarska je pobjednik Eurosonga, Hrvatska na drugom mjestu

Švicarska je pobjednik 68. izdanja muzičkog takmičenja Eurosong koje...