Spektakl mladosti i ljepote u Usori

/

Nakon vrlo uspješne godine u kojoj je direkcija IZBORA ZA FOTOMODELA Bosne i Hercegovine,   realizirala 20 predtakmičenja širom Bosne i Hercegovine, dva polufinala za Federaciju i Republiku Srpsku, te sprektakularni finalni izbor u Mostaru, vrijeme je za novu sezonu ovog popularnog projekta.

U protekloj sezoni direkcija se pobrinula da sve učesnice dobiju vrijedne nagrade, da u okviru tri models kampa steknu zavidno iskustvo i znanje iz oblasti modelinga i javnog nastupa, te da djevojke uživaju u svim privilegijama i dobro organiziranom projektu. Predanim trudom i radom te zalaganjem direkcija je dodjelila dvije stipendije za fakultete  ukupne vrijednosti 24 000KM,  koje je obezbjedio Internacionalni Univerzitet  Travnik kao partner direkcije. Najuspješnije djevojke postale su dijelom muzičkih spotova,reklama,te su nosile revije uspješnih kompanija i dizajnera širom BiH.

U srijedu 22.06.2022. godine  po drugi put regija Usora/ Tešanj/Doboj Jug birala je svoje predstavnice za Izbor Fotomodela Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj spektakl mladosti i ljepote se održao u Restoranu Laganini u Usori a učešće je uzelo devet djevojaka koje su izabrane na kastingu. Djevojke su prisustvovale trodnevnim pripremama, gdje su uvježbavale sve potrebno za show, te su radile i fotografije pomoću kojih smo izabrali Fotomodela publike regije Usora/Tešanj/Doboj Jug.

Šest prvoplasiranih steklo je pravo učešća na federalnom takmičenju a tome će prethoditi izrada booka, te učešće na revijama.Titulu FOTOMODEL PUBLIKE REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ JUG pripala je Sediji Šarotić, titula FOTOMODEL MEDIJA REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ JUG pripala je Ameli Skulić, titula FOTOMODEL FASHION M REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ pripala je Neveni Ćosić, titula II PRATILJE FOTOMODELA REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ pripala je Asji Osmić, titula I PRATILJE FOTOMODELA REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ pripala je Sediji Šarotić, pobjednica večeri prelijepa Ivana Zovko TOP FOTOMODEL REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ JUG.

Djevojka koju je direkcija izglasala radi duple titule jedne od prvoplasiranih je Adela Tukić pod titulom FOTOMODEL ŠARMA REGIJE USORA/TEŠANJ/DOBOJ JUG.U toku je priprema relalizacije,obuke učesnica za federalno takmičenje.Direkcija će povesti računa o fizičkom i mentalnom stanju učesnica kroz pripreme koje slijede u narednom periodu.

Generalni pokrovitelj i domaćin samog eventa bio je Restoran Laganini,a sponzori koji su podržali projekat csu Općina Usora,Specijalni čelici Saračević, te Zlatarna „Dar“. Za frizure učesnica pobrinuo se frizerski salon „X Style“, za make up pobrinula se  Beauty by Sara. Predivne bukete za pobjednice pripremila je Cvjećarna Lipa kao i poklone Zlatrna „Dar“

Oficijelni fotograf večeri je bio Dženan Foto. Specijalni muzički gost je bio Avdo Škokan Zvezda Granda.

Povezani postovi

Svečano otvoren novi “AS” market u Jelahu

Danas sa početkom u devet sati svečano je otvoren...

Nova kataloška akcija MEGA diskonta donosi odlične akcije

Da li ste spremili spisak za kupovinu? Nova kataloška...

Želite posao u Njemačkoj: Čekamo vas 3. i 4. februara u Sarajevu

Minhenski aerodrom jedan je od najuspješnijih na svijetu i...

Sustamed (Sustandrol) 250 mg – savjeti za upotrebu

Sustandrol 250 jedan je od najpopularnijih lijekova u bodybuildingu,...