Uplaćena novčana sredstva Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona

/

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona odobrilo je sredstva demobilisanim braniocima sa područja Grada Zavidovići po osnovu troškova liječenja i nabavke lijekova za potrebe branilaca i članova njihovih porodica, te za naknadu troškova dženaze / sahrane pripadnika branilačke populacije.

Gradonačelnik Grada Zavidovići, 21. 6. 2022. godine, prema Odluci Ministarstva za boračka pitanja, odobrio je isplatu novčanih sredstva dodijeljenih iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona na ime novčane pomoći za naknadu troškova dženaze / sahrane pripadnika branilačke populacije za 7 korisnika u iznosu od 5.478,00 KM a za liječenje i nabavku lijekova pripadnika ove populacije odobreno je 12.100,00 KM za 51 korisnika.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović navodi da je položaj branilačke populacije prioritetan zadatak svih nivoa vlasti te se nada da će Ministarstvo u čijoj je posebnoj nadležnosti boračka populacija i dalje težiti da svojim aktivnostima realizuje obaveze kojima će poboljšati zdravstveno, socijalno i ekonomsko stanje branilačke populacije Grada Zavidovići.

PREUZIMANJE:
Spisak korisnika kojima su odobrena sredstva za liječenje i nabavku lijekova i za naknadu troškova dženaze / sahrane

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

SUĐENJE OBRENU PETROVIĆU: Krivična prijava zbog davanja lažnih iskaza

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...