Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH razmatra se povećanje plaća političarima

Datum:

Dvanaesta hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazana je za danas s početkom u 11 sati.

Na dnevnom redu su dvije tačke, a razmatrat će se Usvajanje Zapisnika 11. hitne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Podsjećamo, Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine je 27. juna usvojio budžet za ovu godinu, koji podrazumijeva povećanje plata parlamentarcima, ministrima Vijeća ministara i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine za 500 KM, a radnicima državnih institucija do 100 KM.

Opozicioni parlamentarci su glasali protiv usvajanja budžeta, a kao razlog za to su istakli to što je njime predviđeno povećanje plata i političarima.

Ova tema je izazvala brojne reakcije s obzirom da se u budžetu planira povećanje plata funkcionerima i do 500 KM, iako već imaju ogromna mjesečna primanja, a radnicima državnih institucija do 100 KM.

Za usvajanje su glasali SDA, HDZ, SNSD i DF, prenosi Avaz.ba

Povezani postovi
Related

Njemački ambasador, kojeg je Dodik htio blokirati, stupio na dužnost

Novoimenovani ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini...

Direktor i profesori u srednjoj školi u Tuzli namještali konkurs, izrečena im uslovna kazna

Općinski sud u Tuzli donio je prvostepenu presudu u...

U FBiH će se provoditi popis poljoprivrednih gazdinstava, prvi nakon više od 60 godina

Federalni zavod za statistiku će u periodu od 15....