Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH razmatra se povećanje plaća političarima

/

Dvanaesta hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazana je za danas s početkom u 11 sati.

Na dnevnom redu su dvije tačke, a razmatrat će se Usvajanje Zapisnika 11. hitne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Podsjećamo, Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine je 27. juna usvojio budžet za ovu godinu, koji podrazumijeva povećanje plata parlamentarcima, ministrima Vijeća ministara i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine za 500 KM, a radnicima državnih institucija do 100 KM.

Opozicioni parlamentarci su glasali protiv usvajanja budžeta, a kao razlog za to su istakli to što je njime predviđeno povećanje plata i političarima.

Ova tema je izazvala brojne reakcije s obzirom da se u budžetu planira povećanje plata funkcionerima i do 500 KM, iako već imaju ogromna mjesečna primanja, a radnicima državnih institucija do 100 KM.

Za usvajanje su glasali SDA, HDZ, SNSD i DF, prenosi Avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora: “Čista savjest…”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije...

Parlamentarci iz BiH diskutovali o pravednoj energetskoj tranziciji

Peti panel Energetskog samita 2024 u Neumu okupio je...

Zapečaćeno šest objekata, izrečene kazne od 36.900 KM

Poreski inspektori su na području Tuzlanskog kantona zapečatili šest...

Nacrt usvojen, poslodavci i sindikati saglasni: Radnici u trgovini korak bliže neradnoj nedjelji

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Nacrt zakona...