Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH razmatra se povećanje plaća političarima

/

Dvanaesta hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazana je za danas s početkom u 11 sati.

Na dnevnom redu su dvije tačke, a razmatrat će se Usvajanje Zapisnika 11. hitne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Podsjećamo, Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine je 27. juna usvojio budžet za ovu godinu, koji podrazumijeva povećanje plata parlamentarcima, ministrima Vijeća ministara i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine za 500 KM, a radnicima državnih institucija do 100 KM.

Opozicioni parlamentarci su glasali protiv usvajanja budžeta, a kao razlog za to su istakli to što je njime predviđeno povećanje plata i političarima.

Ova tema je izazvala brojne reakcije s obzirom da se u budžetu planira povećanje plata funkcionerima i do 500 KM, iako već imaju ogromna mjesečna primanja, a radnicima državnih institucija do 100 KM.

Za usvajanje su glasali SDA, HDZ, SNSD i DF, prenosi Avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...