Dostupan fond od 40.000 KM bespovratnih sredstava za ulaganja iz dijaspore u Grad Zavidoviće

/

U Gradu Zavidovićima je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Zavidovićima iznosi 40.000 KM, a prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za podršku iznosi 20.000 KM po poslovnom poduhvatu. Sredstva sufinansira Grad Zavidovići u iznosu od 20.000 KM (50%), a zahvaljujući lokalnim vlastima koje unapređuju poslovni ambijent Zavidovića, sve je veći interes za investicije u ovom gradu.

📈 Zašto investirati u Zavidoviće?  

U središnjem dijelu Bosne i Hercegovine smješteni su Grad Zavidovići, izuzetno pogodno tlo za investicije različitih namjena, otvoreno za investiranje svih domaćih i investitora iz dijaspore. Lokalne vlasti u Zavidovićima orijentirane su na unapređenje poslovnog okruženja i podršku investitorima tokom i nakon investicijskog procesa. Tome svjedoči i prestižni BFC SEE certifikat (Business Friendly Certification South East Europe-Certifikat o povoljnom poslovnom okruženju). Ovaj certifikat je priznanje i obaveza za:

  • bržu i efikasniju administraciju,
  • kvalitetnije pružanje usluga privrednim subjektima i investitorima,
  • bolje investicione rezultate, odnosno sve ono što utječe na kvalitet povoljnog poslovnog okruženja.

Grad Zavidovići su poznati kao grad drveta, bogat rijekama, ribom, šumama u kojem dominiraju metaloprerađivačka, drvna i tekstilna industrija. Postoji snažno industrijsko nasljeđe, a na raspolaganju je i visoko kvalificirana, obučena i cjenovno konkurentna radna snaga. Razvijena je putna i željeznička infrastruktura, a razvojne mogućnosti Zavidovića se prvenstveno nalaze u njegovom geografskom položaju i prirodnim osobinama kao što su: uzgoj i eksploatacija šume, korištenje hidroenergije, eksploatacija riječnog šljunka, proizvodnja zdrave hrane, skupljanje ljekovitog bilja i šumskih plodova, proizvodnja građevinskog materijala. Zavidovići su pogodni za razvoj eko i avanturističkog turizma – planinarstva, alpinizma, speleologije, brdskog biciklizma, izletišta i drugog; a obilje šuma i voda pružaju mogućnost razvoja lovnog i ribolovnog turizma.

Posjeti štand Grada Zavidovići u lonac eXpo i pogledaj vodič za investitore.

Ukoliko ste zainteresirani za bespovratna sredstva i investicije u Zavidovićima popunite Obrazac za iskazivanje interesa

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Javni poziv: Podsticaji samozapošljavanja za pripadnike branilačke populacije ZDK za 2024. godinu

Javni poziv za dodjelu podsticaja samozapošljavanja pripadnika branilačke populacije...

Javni poziv: Podsticaji zapošljavanja pripadnika branilačke populacije ZDK u pravnim licima za 2024. godinu

Javni poziv za dodjelu podsticaja zapošljavanja pripadnika branilačke populacije Zeničko-dobojskog...

Doboj Jug: Obavještenje o dodjeli novčanih sredstava: za pomoć u stambenom zbrinjavanju branilaca i njihovih porodica

Obavještavaju se branioci i članovi njihovih porodica koji imaju...

JU OŠ „Rešad Kadić“ Tešanj raspisuje ponovni javni konkurs za upis polaznika

Na osnovu člana 24. Zakona o obrazovanju odraslih („Službene...