Zavidovići: Čestitka povodom nastupajućeg Kurban-bajrama

/

U povodu jednog od najradosnijih muslimanskih praznika, Kurban-bajrama, Gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović upućuje bajramsku poruku i čestitku:

„Pred nama su mubarek bajramski dani. Dani radosti, dani prinošenja žrtve, druženja s komšijama, rodbinom i prijateljima, te brige o siromašnim, starim i nemoćnim našim sugrađanima. Kurban-bajram nastupa nakon obavljenog vjerskog obreda hadža, prilikom čega su buduće hadžije podnijele žrtvu, kako imovinsku tako i fizičku, a sve zbog Božijeg zadovoljstva i svog duševnog mira. U istom periodu, oni koji nisu bili u prilici posjetiti sveta mjesta, u toplini svoga doma pripremaju se za prinošenje žrtve – kurbana radi opskrbe svoje porodice i onih koji su u stanju potrebe. Dakle, osnovna odlika nastupajućeg Kurban-bajrama je žrtva. Žrtvujemo imetak, prinosimo kurban i dijelimo ga omogućujući svakom da tokom bajrama bude bezbrižan i sretan u okrilju svoje porodice, te tako barem na nekoliko dana mijenjamo svakodnevnicu i činimo je ljepšom.

Cijenjeni sugrađani, poruke koje nam bajram šalje poželjno je pretočiti u našu svakodnevnu rutinu. Potrebno je, pored brige za svoje bližnje, dio vremena posvetiti i za društveno-korisne aktivnosti, brigu o najbližim komšijama i starijim osobama, prilikom čega ćemo osjetiti vlastito zadovoljstvo a uz to ćemo graditi zdravo i sigurno društvo i ambijent ugodan za život svih nas. Bajram nas tome uči i poziva na jedinstvo u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i pozitivnih promjena.

Dragi Zavidovićani, u ime uposlenika Gradske uprave i u svoje lično ime čestitam Vam Kurban-bajram. Posebne čestitke upućujem našim sugrađanima u dijaspori s nadom da ćete u skorije vrijeme radost bajrama dočekivati u našoj domovini Bosni i Hercegovini i našim Zavidovićima, koje ćemo zajedničkim trudom i zalaganjem učiniti sigurnim, bezbijednim i prijatnim mjestom življenja. Iskrenu bajramsku čestitku upućujem i zavidovićkim hadžijama uz želju da se zdravi i sretni bezbijedno vrate svojim porodicama.
Bajram Šerif Mubarek Olsun.“

Gradonačelnik
doc. dr. Hašim Mujanović

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Autor: ZOS radio

Povezani postovi

OO Snaga Naroda Tešanj: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Neka Vam ovaj Kurban Bajram donese obilje blagoslova, sreće...

OO SDP BiH Tešanj: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

U ime Općinske organizacije SDP BiH Tešanj i svoje...

Saračević: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Kurban bajram je vrijeme kada slavimo vrijednosti kao što...

ZOS radio: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Povodom velikog islamskog praznika Kurban Bajrama, ZOS Radio želi...