Veliki skandal trese njemački SPD: Na stranačkom partiju čak devet žrtava droge za silovanje

/

“Droga za silovanje” izaziva mučninu i vrtoglavice i uglavnom se stavlja u piće te izaziva sedaciju (smirivanje) uz hipnotički učinak (pospanost) kako osoba ne bi mogla pružati otpor i agresori je mogu silovati, okrasti ili primijeniti neki čin agresije

Najmanje devet žena sudionica zabave koju je priredila njemačka Socijaldemokratska stanka (SPD), na kojoj je bio i kancelar Olaf Scholz, bilo je drogirano supstancom poznatom kao “droga za silovanje”, objavio je SPD.

Glasnogovornik stranačkog kluba u parlamentu potvrdio je pisanje berlinskog dnevnika Tagesspiegela i dodao da je dosad potvrđeno devet žrtava.

Berlinska policija kazala je da istražuje teške tjelesne ozljede pošto je 21-godišnja žena podnijela prijavu.

“Savjetujem svima koji se to tiče da podignu tužbu”, napisala je na Twitteru jedna od čelnica SPD-a Katja Mast.

U mailu upućenom sudionicima te ljetne proslave održane u srijedu, SPD osuđuje “stravičan čin koji je odmah bio prijavljen policiji”.

Nekih hiljadu ljudi bilo je na tradicionalnoj proslavi koju SPD priređuje prije ljetnog odmora, a među njima bili su i kancelar Scholz iz te stranke te brojni drugi zastupnici i saradnici.

Berlinska policija priopćila je da je nakon “proslave koju je priredila politička stranka” 21-godišnja žena prijavila da se sutradan nije sjećala nijedne pojedinosti s večernje zabave.

Prijavila se bolnici na pregled i podnijela tužbu. Ta mlada žena konzumirala je hranu na proslavi i pila bezalkoholno piće kada je iznenada osjetila slabost i vrtoglavice.

Policija je dosad obaviještena o još četiri takva slučaja.

“Droga za silovanje” izaziva mučninu i vrtoglavice i uglavnom se stavlja u piće te izaziva sedaciju (smirivanje) uz hipnotički učinak (pospanost) kako osoba ne bi mogla pružati otpor i agresori je mogu silovati, okrasti ili primijeniti neki čin agresije.

U 2021. godini u Berlinu, gradu poznatom po katkad ekscesnim zabavama bila su prijavljena 22 slučaja agresije “drogom za silovanje”, piše dnevnik Berliner Zeitung.

Stvarna brojka žrtava je daleko veća jer mnoge se ne mogu sjetiti događaja i srame se podnijeti tužbu,prenosi fokus.

Povezani postovi

Crna Gora ograničila cijene više od 500 proizvoda

Vlada Crne Gore donijela je danas odluku o ograničavanju...

Zbog pijane vožnje suprotnom stranom autoceste vozaču iz BiH 15 dana zatvora

Vozač iz BiH (57) koji je pod utjecajem alkohola...

Nepalci pretekli radnike iz BiH u Hrvatskoj, a Indijci nadmašili Srbijance

Zbog velike potrebe poslodavaca i nedostatka radne snage na...

EU smanjuje ambalažni otpad: Nema više hotelskih šampona, jednokratnih tanjira, kesa

Evropska unija postigla je privremeni sporazum o novom zakonu...