Zamjenica pomoćnika američkog ministra odbrane Laura Cooper u posjeti Bosni i Hercegovini

/

Zamjenica pomoćnika američkog ministra odbrane Laura Cooper boraviće u Bosni i Hercegovini 13. i 14. jula, gdje će, zajedno sa ministrom odbrane BiH Sifetom Podžićem, voditi Bilateralne odbrambene konsultacije.

Posljednje takve konsultacije održane su 2016. godine u Washingtonu i ovo je prvi put od 2014. da se održavaju u Sarajevu. Ove konsultacije se održavaju u ključnom trenutku, kako za Bosnu i Hercegovinu tako kao i za cijelu Evropu, i dragocjena su prilika za razgovor o tome kako možemo surađivati na jačanju naše odbrambene suradnje i pružanju podrške Oružanim snagama BiH.

Zamjenica pomoćnika ministra odbrane Laura Cooper sastati će se i sa rukovodstvom Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), komandantom NATO Štaba u Sarajevu, brigadnom generalicom Pamela McGaha, te sa komandantom EUFOR-a u BiH, generalmajorom Anton Wessely.

Stručnjaci iz oblasti odbrane iz američke Odbrambene obavještajne agencije, Agencije za odbrambenu i sigurnosnu saradnju, Instituta za upravljanje bezbjednošću, Evropske komande Oružanih snaga SAD-a, Komande specijalnih operacija u Evropi, Vojske SAD-a u Evropi i Africi, te Nacionalne garde Maryland također će se sastati sa važnim liderima u BiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u...

Svjetski dan slobode medija: Stanje u BiH samo se pogoršava

Svjetski dan slobode medija obilježava se danas, 3. maja....

Pacijenti opet bez terapije jer nema citostatika, evo šta kažu oni koji ih nabavljaju i plaćaju

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i...

CIK, pored 7,4 miliona KM, traži još para za izbore

Centralna izborna komisija BiH (CIK) pisaće Ministarstvu finansija i...