Medicinska sestra slomila nogu spasavajući dijete iz provalije

/

Medicinska sestra T.C., Doma zdravlja Banjaluka zadobila je prelom potkoljenice kada je intervenisala prilikom silaska niz strminu i pala dok je na nepristupačnom terenu na Banj brdu sa kolegama iz Službe hitne pomoći pružala pomoć teško povrijeđenom maloljetnom biciklisti.

Incident o kojem su “Nezavisne novine” pisale desio se u nedjelju, a trinaestogodišnjak A.D. je povrijeđen kada je sletio biciklom u provaliju na putu prema izletištu u Banjaluci. Dječak je zadobio prelom ruke i zadržan je bolnici a njegovo stanje je stabilno kao i stanje povrijeđene medicinske sestre koja je povrijeđena pri njegovom spasavanju.

“Intervencija Službe hitne medicinske pomoći JZU Dom zdravlja u Banjaluci je uslijedila, nakon telefonskog poziva  N.D.  u nedjelju u 18.37 časova, koji je naveo da mu je sin pao sa bicikla na Banj brdu i da je sav polomljen”, rekli su za “Nezavsine novine” iz Doma zdravlja.

Kako dodaju, intervenciji su prisustvovali doktor, dva medicinska tehničara i vozač Službe hitne medicinske pomoći.

“Pripadnike Vatrogasne brigade Banjaluka i policiju pozvao je dispečer naše Službe. Na Banj brdo je prvo stigla ekipa Službe hitne medicinske pomoći. Nakon deset minuta stigli su vatrogasci, te potom i policija”, navode iz ove zdravstvene ustanove.

Kako ističu, nakon dolaska ekipe Službe hitne medicinske pomoći na mjesto nesreće i lociranja povrijeđenog pacijenta, medicinska sestra T.C., je prilikom silaska niz strminu,  na nepristupačnom terenu, pala i pri tom se povrijedila.

T.C. je odmah pregledala i zbrinula doktorica Službe.

“Do povrijeđenog su zajedno stigli medicinski tehničar i dva vatrogasca, a zatim i doktor. Povrijeđeni je pregledan i zbrinut na mjestu gdje je nađen. Za vrijeme pregleda i zbrinjavanja vozač naše Službe se spustio sa lopatastim  nosilima na kojima je isti i izvučen. Povrijeđenog dječaka su nosili medicinski tehničar, vozač i dva vatrogasca”, navode iz Doma zdravlja.

Ljekarskim pregledom, je ustanovljen prelom ruke kod bicikliste i prelom potkoljenice kod medicinske sestre.

Povrijeđeno dijete je hospitalizovano u Klinici za dječiju hirurgiju, zadobilo je frakturu desne ruke i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Medicinska sestra je, nakon dijagnostičke obrade, urgentno operisana na Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Republike Srpske te je i ona stabilno.

“Rad u Službi hitne medicinske pomoći je izuzetno težak, odgovoran, zahtjevan, specifičan i u nekim situacijama opasan po život što potvrđuje intervencija na Banj brdu.

Medicinsko osoblje Službe hitne medicinske pomoći tokom svake intervencije daje svoj maksimum kako bi spasili ljudski život  ponekad rizikujući vlastiti.  Problem radnicima iz Službe hitne medicinske pomoći osim nepristupačnog terena pravi i noć, snijeg, hladnoća, kiša, blato, voda, zbrinjavanje  i praćenje pacijenata u sanitetskom vozilu koje se brzo kreće”, poručuju iz Doma zdravlja.

Napominju da nije rijetkost da se interveniše u ovakvim ili sličnim uslovima, ali na svu sreću, uglavnom bez težih posljedica po zaposlene, pišu Nezavisne. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Zbunjujuća statistika: U BiH sve manje građana, a sve više birača?

Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine, u Bosni...

Komisija za borbu protiv korupcije zakazala javna saslušanja, zašto je pod lupom Institut za mjeriteljstvo BiH

Komisija za borbu protiv korupcije Parlamentarne skupštine Bosne i...

Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca, evo šta očekuju poslodavci

Poslodavci su tražili da se na narednoj sjednici Ekonomsko-socijalnog...

Oduzet arsenal oružja, detonatori i droga, muškarac završio iza rešetaka

Policija je uhapsila Ž.S. iz Ugljevika kojem je određen...