Sajamski prostori bit će prošireni: Rekordan interes izlagača za 16. Sajam privrede Tešanj

Datum:

Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom korona virusa, ovogodišnji, 16. po redu Medjunarodni sajam privrede u Tešnju održat će se od 21. do 24. septembra. Očekuje se više od 300  izlagača iz BiH, zemalja regiona i šire. I ovogodišnji Sajam će se održati na prostorima Distributivnog centra u Kraševu uz magistralni put Doboj Banja Luka.

Kako sada stvari stoje, kapaciteti od 6.000 metara kvadratnih zatvorenog i preko 12.000  otvorenog sajamskog prostora biti će mali da prime zainteresovane izlagače iz BiH, regiona i svijeta. U Tešnju čine sve da i ove godine budu dobri domaćini, da doprinesu razvoju svoje lokalne zajednice, al i razvoju BiH.

-Mi smo uistinu ohrabreni. Traži se praktično kvadratni metar više izložbenog prostora, jer je interes domaćih i stranih izlagača zaista iznad očekivanja. Ove godine očekujemo od 20 posto veći broj izlagača nego na ranijem Sajmu 2019. godine ,tako da će ove godine i u zatvorenom prostoru biti veća površina, a takodje očekujemo da će i na otvorenom prostoru biti veća površina u odnosu na raniji Sajam iz 2019. Godine – kaže  Semir Kantić, predsjednik Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj.

Na proteklom Sajmu zemlja-partner je bila Republika Sjeverna Makedonija, generalni pokrovitelj  je bilo Vijeće ministara BiH, dok su partneri bili Federalna i Vlada ZDK, kao i  Privredna komora FBiH i Općina Tešanj. Iz Udruženja privrednika očekuju potporu i ove godine.

-Već smo dobili odredjena uvjerenja da će naši stalni partneri i ove godine biti sa nama. Navedena podrška je plod saradnje s našom privredom  i u funkciji je privrednog razvoja  Tešnja, kao  i značaja i udjela  istog u bh ekonomiji, tako da očekujemo i imamo obećanja – poručuje Semir Kantić.

Prijave za Sajam će biti otvorene od naredne sedmice.

U okviru  pratećih sadržaja planirane su  panel – diskusije, predavanja i susreti privrednika.

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Teslić: Slagao da je policajac pa na prevaru uzeo novac

Na prostoru opštine Teslić ovih dana je zabilježena nesvakidašnja...

Podrška Vlade FBiH Općini Doboj Jug: Nova sredstva za kapitalna ulaganja

Općinski načelnik Mirnes Tukić potpisao je danas Ugovor o...

Zavidovići: Uplaćena novčana sredstva Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona je uplatilo sredstva...