Danas nastavak protesta ispred zgrade OHR-a: Građani poručili Šmitu da neće odustati

/

Ispred zgrade OHR-a u Sarajevu danas u 13 sati nastavljaju se protesti građana protiv odluke visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt) da nametne izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Nako velikih protesta koji su održani u ponedjeljak, isti su nastavljeni jučer uz zvižduke i poruke da samo kada pravo i pravda budu temelj, možemo očekivati slobodnu BiH.

Visokom predstavniku Šmitu poručili su da neće odustati, te su mu rekli da pomogne BiH da prevaziđe podjele na način kako je to uspjela Njemačka.

Visoki predstavniče pomozite da nam da vratimo pravdu u pravosudne institucije. Pretpostavljamo da ste imali priliku čuti snimak “Visoka korupcija”, to znači da među nama postoje oni koji su jednakiji. Pomozite nam da skinemo korumpirane tužioce, korumpirane sudije. Mi sada nažalost nemamo pravo na pravdu – poručeno je.

Također, najavljeno je da će se protestima pridružiti dva autobusa iz Tuzle, grupa “Velika djeca”, piše avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U FBiH vrijednost prodaje i otkupa poljoprivrednih proizvoda 106,8 miliona

Ukupna vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda vlastite proizvodnje poljoprivrednih preduzeća...

CIK-u odobreno dodatnih 4,17 miliona KM za Lokalne izbore 2024.

Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine danas je...

Od 142 načelnika u BiH samo su dva mlađa od 30 godina

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani...

Aero klub JMB Aircraft Germany na sarajevskom aerodromu

Članovi njemačkog aero kluba JMB Aircraft Germany sa 15...