Potpisan Ugovor o nastavku izvođenja radova na rekonstrukciji lokalne ceste Zavidovići – Biljačić – Brankovići

/

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je Ugovor o nastavku izvođenja radova na rekonstrukciji lokalne ceste Zavidovići – Biljačić – Brankovići. Ugovor je potpisan sa najpovoljnijim ponuđačem – Privredno društvo „Geo put“ d.o.o. Maglaj, a vrijednost potpisanog ugovora iznosi 43.851,60 KM. Sredstva za ovu fazu izvođenja radova obezbijeđena su od strane Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona. U okviru predmetnih radova predviđeno je izvođenje radova na dionici u dužini 175 metara. Planirano je izvođenje radova na donjem i gornjem sloju kolovozne konstrukcije i to: Izrada donjeg nosećeg sloja, gornjeg nosećeg sloja kolovozne konstrukcije mašinskim putem, nabavka materijala i izrada izravnavajuće podloge, prije polaganja asfaltnog sloja kolovoza, od sitnozrne drobljene standardne frakcije 0/4 mm i asfaltnog nosivohabajućeg sloja AHNS 16 po vrućem postupku, radovi na rješavanju odvodnje. Širina kolovoza je 4 metra, uz izradu bankina i rigola širine 50 cm.

Gradonačelnik Hašim Mujanović naglašava značaj modernizacije lokalne ceste Zavidovići – Biljačić – Brankovići iz razloga što će se okončanjem cjelokupnog projekta rekonstrukcije kvalitetnije povezati Grad Zavidovići sa općinom Žepče a građanima Zavidovića bit će omogućena bolja povezanost sa magistralnim putem M-17. Također, i za mještane naselja Lug, Vrbica i Biljačić bit će riješen dugogodišnji problem loše putne infrastrukture.

Gradonačelnik se zahvaljuje ministru Arnelu Isaku na odobrenim novčanim sredstvima za nastavak rekonstrukcije i sanacije lokalne ceste Zavidovići – Biljačić – Brankovići. Također, Gradonačelnik zahvaljuje Ministru na uvažavanju potreba Zavidovićana kroz realizaciju brojnih projekata u proteklom periodu kao i planiranih aktivnosti na uređenju putne infrastrukture za naredni period, a koja je u nadležnosti Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, saopćeno je iz Gradske uprave.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...