Potpisan Ugovor o nastavku izvođenja radova na rekonstrukciji lokalne ceste Zavidovići – Biljačić – Brankovići

Datum:

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je Ugovor o nastavku izvođenja radova na rekonstrukciji lokalne ceste Zavidovići – Biljačić – Brankovići. Ugovor je potpisan sa najpovoljnijim ponuđačem – Privredno društvo „Geo put“ d.o.o. Maglaj, a vrijednost potpisanog ugovora iznosi 43.851,60 KM. Sredstva za ovu fazu izvođenja radova obezbijeđena su od strane Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona. U okviru predmetnih radova predviđeno je izvođenje radova na dionici u dužini 175 metara. Planirano je izvođenje radova na donjem i gornjem sloju kolovozne konstrukcije i to: Izrada donjeg nosećeg sloja, gornjeg nosećeg sloja kolovozne konstrukcije mašinskim putem, nabavka materijala i izrada izravnavajuće podloge, prije polaganja asfaltnog sloja kolovoza, od sitnozrne drobljene standardne frakcije 0/4 mm i asfaltnog nosivohabajućeg sloja AHNS 16 po vrućem postupku, radovi na rješavanju odvodnje. Širina kolovoza je 4 metra, uz izradu bankina i rigola širine 50 cm.

Gradonačelnik Hašim Mujanović naglašava značaj modernizacije lokalne ceste Zavidovići – Biljačić – Brankovići iz razloga što će se okončanjem cjelokupnog projekta rekonstrukcije kvalitetnije povezati Grad Zavidovići sa općinom Žepče a građanima Zavidovića bit će omogućena bolja povezanost sa magistralnim putem M-17. Također, i za mještane naselja Lug, Vrbica i Biljačić bit će riješen dugogodišnji problem loše putne infrastrukture.

Gradonačelnik se zahvaljuje ministru Arnelu Isaku na odobrenim novčanim sredstvima za nastavak rekonstrukcije i sanacije lokalne ceste Zavidovići – Biljačić – Brankovići. Također, Gradonačelnik zahvaljuje Ministru na uvažavanju potreba Zavidovićana kroz realizaciju brojnih projekata u proteklom periodu kao i planiranih aktivnosti na uređenju putne infrastrukture za naredni period, a koja je u nadležnosti Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, saopćeno je iz Gradske uprave.

Povezani postovi
Related

Teslić: Slagao da je policajac pa na prevaru uzeo novac

Na prostoru opštine Teslić ovih dana je zabilježena nesvakidašnja...

Podrška Vlade FBiH Općini Doboj Jug: Nova sredstva za kapitalna ulaganja

Općinski načelnik Mirnes Tukić potpisao je danas Ugovor o...

Zavidovići: Uplaćena novčana sredstva Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona je uplatilo sredstva...