U Tešnju su ljubitelji rocka istinski uživali na koncertu grupa ZAR i “Atomskog skloništa”.

/

Glavni krivac za ovaj muzički događaj, na kojem se okupilo nekoliko hiljada posjetilaca, je lider benda ZAR Amir Pilav Cvale, koji je koncert poklonio rodnom Tešnju.

Na koncert su došli i ljubitelji dobre muzike iz Zenice, Doboja, Gračanice… Svi oni su zadovoljni otišli svojim domovima uz želju da koncert postane tradicionalan.

Atomsko sklonište sviralo je neke od svojih najvećih hitova u 45 godina postojanja.

ZAR je sinoć nastupio u izmijenjenom sastavu, a, pored lidera Pilava, na bini su bili prateći vokal Neda Petrušić, gitaristi Bane Jelić i Milan Kordulup, bas gitara Vuk Vukojević, klavijaturista Mladen Janković i za bubnjevima Igor Vukojević. Publika je sa ZAR-om pjevala njihove pjesme .

Dugo ću pamtiti 26. jul. Drago mi je što sam Tešnju poklonio jedan lijep koncert i da smo se svi družili i pjevali nekoliko sati. Lijepo je bilo u publici vidjeti ljude svih generacija i da su sa ZAR-om pjevali i mladi i
stari. Posebno bih se zahvalio Bruni Langeru i "Atomskom skloništu" što su prihvatili poziv da budu dio ove prelijepe muzičke priče u našem Tešnju – kazao je Amir Pilav Cvale.

Povezani postovi

Potpisan ugovor o redovnom i zimskom održavanju regionalne ceste R474a na području općine Usora

Rasim Kovač, direktor po ovlaštenju Kantonalne direkcije za ceste...

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...