Za glasanje iz dijaspore registrovano 69.872 birača

/

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na 37. sjednici održanoj danas donijela Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Opće izbore 2022. godine.

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine naći ukupno 69.872 birača.

Na istoj sjednici Centralna izborna komisija BiH je donijela i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za 10.749 birača. Odluka se objavljuje na web stranici, a u prilogu odluke se nalazi spisak osoba čije su prijave za glasanje izvan BiH odbijene.

Žalbe na navedene odluke mogu se podnijeti Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem Centralne izborne komisije BiH do subote, 6. augusta do 24 sata.

– Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese info@izbori.ba ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo. U subota, 6. augusta u terminu od 08 do 16 sati u sjedištu Centralne izborne komisije BiH će raditi služba (pisarnica) za prijem eventualnih žalbi – navodi se u saopćenju CIK-a.

Centralna izborna komisija BiH pozvala je birače koji su podnijeli prijavu da glasaju izvan BiH, da posjete web stranicu Centralne izborne komisije BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe, piše Zenicainfo.

Povezani postovi

BiH druga po nezaposlenosti u Evropi, brojke ipak u konstantnom padu

Stopa nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini je 13,1 posto...

Bosna i Hercegovina izabrana za domaćina Evropskog prvenstva za juniorke

Bosna i Hercegovina je još jednom dobila priliku da...

BiH nedostaje 600 graničnih policajaca

Najizraženiji problem u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine je...

Šverc duhana za manje od dvije godine iz budžeta odnio 33 miliona KM

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) od 2021....