Nakon požara na kući devetočlane porodice: Stigao građevinski materijal za obnovu

/

Dan nakon potpisivanja ugovora Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, dostavilo je građevinski materijal za obnovu kuće devetočlane porodice Muje Gerovića iz Gerova u Mjesnoj zajednici Glogova kod Bratunca, koja je prije sedam dana usljed kvara na elektroinstalici potpuno izgorjela.

– Kuća Gerovića bit će hitno obnovljena po sistemu „ključ u bravu“. Federalno ministarstvo nabavilo je e kompletan građevinski i drugi materijal, a izvođenje radova finansirat će Međunarodni forum solidarnosti „Emmaus“ iz Potočara kod Srebrenice- stoji u potpisanom ugovoru.

Požar, koji je u prošli utorak nešto iza osam sati izbio usljed kvara na elektroinstalacijama, zahvatio je prizemlje i potkrovlje kuće, a vatra je uništila sve što je ova deveteročlana porodica imala. Privremeno su smješteni u komšijskoj kući.

– Sve je izgorjelo za pola sata. Nasreću, u kući nije bilo nikoga, a troje unučadi tog jutra probudili su se ranije kao nikada prije. Ništa nismo mogli spasiti, ostali smo bez ičega. Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice i Policijske stanice Bratunac stigli su odmah po pozivu, ali je vatra učinila svoje. Vatrogasci su brzo ugasila požar, koji je zahvatio i komšijinu kuću – govori Mujo Gerović.

Sudeći po pristiglom građevinskom materijalu, Mujo se nada da će kuće potpuno biti obnovljena do jeseni, ali, kako kaže, tada nastaju problemi kako nabaviti kućanske potrepštine, jer od sposobnih muških glava u kući niko nema stalno zaposlenje. Ova porodica živi od poneke dnevnice i poljoprivrede.

Izvor: Avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Hadžije iz BiH obavile sve obrede, danas prve grupe idu za Medinu

Hadžije i hadžinice iz Bosne i Hercegovine obavile su...

Za sutra izdato crveno upozorenje zbog visokih temperatura

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za sutra crveno upozorenje...

SAS uspostavio novu avioliniju: Kopenhagen – Sarajevo direktnom linijom za 100 eura

Novi aviolinija između Kopenhagena i  Sarajeva, koju pokreće kompanija Scandinavian...

Konačno riješen problem nepriznavanja diploma studenata UNSA u inostranstvu

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade, Adna Mesihović,...