Nakon požara na kući devetočlane porodice: Stigao građevinski materijal za obnovu

Datum:

Dan nakon potpisivanja ugovora Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, dostavilo je građevinski materijal za obnovu kuće devetočlane porodice Muje Gerovića iz Gerova u Mjesnoj zajednici Glogova kod Bratunca, koja je prije sedam dana usljed kvara na elektroinstalici potpuno izgorjela.

– Kuća Gerovića bit će hitno obnovljena po sistemu „ključ u bravu“. Federalno ministarstvo nabavilo je e kompletan građevinski i drugi materijal, a izvođenje radova finansirat će Međunarodni forum solidarnosti „Emmaus“ iz Potočara kod Srebrenice- stoji u potpisanom ugovoru.

Požar, koji je u prošli utorak nešto iza osam sati izbio usljed kvara na elektroinstalacijama, zahvatio je prizemlje i potkrovlje kuće, a vatra je uništila sve što je ova deveteročlana porodica imala. Privremeno su smješteni u komšijskoj kući.

– Sve je izgorjelo za pola sata. Nasreću, u kući nije bilo nikoga, a troje unučadi tog jutra probudili su se ranije kao nikada prije. Ništa nismo mogli spasiti, ostali smo bez ičega. Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice i Policijske stanice Bratunac stigli su odmah po pozivu, ali je vatra učinila svoje. Vatrogasci su brzo ugasila požar, koji je zahvatio i komšijinu kuću – govori Mujo Gerović.

Sudeći po pristiglom građevinskom materijalu, Mujo se nada da će kuće potpuno biti obnovljena do jeseni, ali, kako kaže, tada nastaju problemi kako nabaviti kućanske potrepštine, jer od sposobnih muških glava u kući niko nema stalno zaposlenje. Ova porodica živi od poneke dnevnice i poljoprivrede.

Izvor: Avaz.ba

Povezani postovi
Related

Fadil Novalić završio na crnoj listi SAD, ovo su detalji

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić stavljen je na crnu...

Tužilaštvo BiH i SIPA zaprimili i evidentirali 27 prijava građana povezanih sa izbornim procesom

Postupajući u dežurama određenim za dan Općih izbora u...

Svaki šesti stanovnik BiH ima minus na računu

Stručnjaci tvrde da se prekoračenje na računima sve češće...

Pet vanjskopolitičkih prioriteta za novi saziv Predsjedništva BiH

Na osnovu aktuelne političke situacije, međunarodne pozicije Bosne i...