Nakon požara na kući devetočlane porodice: Stigao građevinski materijal za obnovu

/

Dan nakon potpisivanja ugovora Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, dostavilo je građevinski materijal za obnovu kuće devetočlane porodice Muje Gerovića iz Gerova u Mjesnoj zajednici Glogova kod Bratunca, koja je prije sedam dana usljed kvara na elektroinstalici potpuno izgorjela.

– Kuća Gerovića bit će hitno obnovljena po sistemu „ključ u bravu“. Federalno ministarstvo nabavilo je e kompletan građevinski i drugi materijal, a izvođenje radova finansirat će Međunarodni forum solidarnosti „Emmaus“ iz Potočara kod Srebrenice- stoji u potpisanom ugovoru.

Požar, koji je u prošli utorak nešto iza osam sati izbio usljed kvara na elektroinstalacijama, zahvatio je prizemlje i potkrovlje kuće, a vatra je uništila sve što je ova deveteročlana porodica imala. Privremeno su smješteni u komšijskoj kući.

– Sve je izgorjelo za pola sata. Nasreću, u kući nije bilo nikoga, a troje unučadi tog jutra probudili su se ranije kao nikada prije. Ništa nismo mogli spasiti, ostali smo bez ičega. Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice i Policijske stanice Bratunac stigli su odmah po pozivu, ali je vatra učinila svoje. Vatrogasci su brzo ugasila požar, koji je zahvatio i komšijinu kuću – govori Mujo Gerović.

Sudeći po pristiglom građevinskom materijalu, Mujo se nada da će kuće potpuno biti obnovljena do jeseni, ali, kako kaže, tada nastaju problemi kako nabaviti kućanske potrepštine, jer od sposobnih muških glava u kući niko nema stalno zaposlenje. Ova porodica živi od poneke dnevnice i poljoprivrede.

Izvor: Avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Inflacija se smiruje, ali šta čeka bh. građane: Pad kamata tek naredne godine

Kamatne stope kod banaka u BiH u prethodnom periodu...

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće

Nakon „ljeta“ u aprilu u BiH stiže drastična promjena...

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...