Nakon požara na kući devetočlane porodice: Stigao građevinski materijal za obnovu

/

Dan nakon potpisivanja ugovora Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, dostavilo je građevinski materijal za obnovu kuće devetočlane porodice Muje Gerovića iz Gerova u Mjesnoj zajednici Glogova kod Bratunca, koja je prije sedam dana usljed kvara na elektroinstalici potpuno izgorjela.

– Kuća Gerovića bit će hitno obnovljena po sistemu „ključ u bravu“. Federalno ministarstvo nabavilo je e kompletan građevinski i drugi materijal, a izvođenje radova finansirat će Međunarodni forum solidarnosti „Emmaus“ iz Potočara kod Srebrenice- stoji u potpisanom ugovoru.

Požar, koji je u prošli utorak nešto iza osam sati izbio usljed kvara na elektroinstalacijama, zahvatio je prizemlje i potkrovlje kuće, a vatra je uništila sve što je ova deveteročlana porodica imala. Privremeno su smješteni u komšijskoj kući.

– Sve je izgorjelo za pola sata. Nasreću, u kući nije bilo nikoga, a troje unučadi tog jutra probudili su se ranije kao nikada prije. Ništa nismo mogli spasiti, ostali smo bez ičega. Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice i Policijske stanice Bratunac stigli su odmah po pozivu, ali je vatra učinila svoje. Vatrogasci su brzo ugasila požar, koji je zahvatio i komšijinu kuću – govori Mujo Gerović.

Sudeći po pristiglom građevinskom materijalu, Mujo se nada da će kuće potpuno biti obnovljena do jeseni, ali, kako kaže, tada nastaju problemi kako nabaviti kućanske potrepštine, jer od sposobnih muških glava u kući niko nema stalno zaposlenje. Ova porodica živi od poneke dnevnice i poljoprivrede.

Izvor: Avaz.ba

Povezani postovi

BiH druga po nezaposlenosti u Evropi, brojke ipak u konstantnom padu

Stopa nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini je 13,1 posto...

Bosna i Hercegovina izabrana za domaćina Evropskog prvenstva za juniorke

Bosna i Hercegovina je još jednom dobila priliku da...

BiH nedostaje 600 graničnih policajaca

Najizraženiji problem u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine je...

Šverc duhana za manje od dvije godine iz budžeta odnio 33 miliona KM

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) od 2021....