Bosna i Hercegovina profitira na izvozu, dok kriza sa strujom trese region

/

I dok se zbog ektuelne energetske krize u regiji već uvode redukcije električne energije, Kosovo, Sjeverna Makedonija, a druge zemlje poput Srbije i Albanije daju ogromne novce za uvoz, Bosna i Hercegovina izvozi struju i ostvaruje dobru zaradu.

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja u regionu koja ima viškove i obilato izvozi električnu energiju, a samo u prvom polugodištu ove godine po ovom osnovu utrženo je 701,4 miliona maraka, podaci su Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

BiH je ovaj strateški proizvod najviše prodavala susjedima Srbiji ostvaren izvoz vrijedan 307,1 miliona KM, a u Hrvatsku 210,8 miliona KM, piše Zenica blog.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tužilaštvo iznijelo sumnje o ulogama petero uhapšenih u kartelu među kojima je i influenserica

Završeno je prvo ročište za pet osumnjičenih koji su...

Povećanje plata nije dovoljno da bi ljudi ostali u jednoj kompaniji

U BiH još nedostaju radnici u građevini i trgovini,...

Usvojen zakon: Od sada poslodavci mogu zaključivati ugovore o radu sa studentima

Predstavnički dom Federalnog parlamenta usvojio je Prijedlog Zakona o...

Akcija “Piramida” širom države: Pretresi na 16 lokacija u tri kantona, na krijumčarenju migranata zaradili više od 6 miliona KM

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su...