Izjednačena prava uposlenih u kazneno-popravnim zavodima s pravima uposlenih u sudskoj policiji i FUP-u

/

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je današnjom odlukom kojom su prava, koja se odnose na zdravstveno osiguranje i PIO, uposlenika u kazneno-popravnim zavodima izjednačila s pravima uposlenih u sudskoj i policijom Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH.

Odluka se odnosi na radna mjesta sistematizovana u službi osiguranja kazneno-popravnih zavoda, a koja su definirana posebnim odredbama o službi osiguranja u Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH, saopćili su iz entitetske vlade.

Riječ je o zaposlenicima koji imaju službena zvanja zatvorski policajac-stražar, stariji zatvorski stražar-policajac, stariji zatvorski policajac-stražar prve klase, nadzornik zatvorske policije-straže, stariji nadzornik zatvorske policije-straže, stariji nadzornik zatvorske policije-straže prve klase i zapovjednik zatvorske policije-straže.

Donesena odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u Službenim novinama FBiH. Prilikom izrade odluke o utvrđivanju radnih mjesta uposlenika u kazneno-popravnim zavodima u FBiH, Ministarstvo pravde FBiH je imalo u vidu sve relevantne zakonske i podzakonske propise, saopćili su iz Vlade FBiH.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Inflacija se smiruje, ali šta čeka bh. građane: Pad kamata tek naredne godine

Kamatne stope kod banaka u BiH u prethodnom periodu...

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće

Nakon „ljeta“ u aprilu u BiH stiže drastična promjena...

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...