Izjednačena prava uposlenih u kazneno-popravnim zavodima s pravima uposlenih u sudskoj policiji i FUP-u

/

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je današnjom odlukom kojom su prava, koja se odnose na zdravstveno osiguranje i PIO, uposlenika u kazneno-popravnim zavodima izjednačila s pravima uposlenih u sudskoj i policijom Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH.

Odluka se odnosi na radna mjesta sistematizovana u službi osiguranja kazneno-popravnih zavoda, a koja su definirana posebnim odredbama o službi osiguranja u Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH, saopćili su iz entitetske vlade.

Riječ je o zaposlenicima koji imaju službena zvanja zatvorski policajac-stražar, stariji zatvorski stražar-policajac, stariji zatvorski policajac-stražar prve klase, nadzornik zatvorske policije-straže, stariji nadzornik zatvorske policije-straže, stariji nadzornik zatvorske policije-straže prve klase i zapovjednik zatvorske policije-straže.

Donesena odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u Službenim novinama FBiH. Prilikom izrade odluke o utvrđivanju radnih mjesta uposlenika u kazneno-popravnim zavodima u FBiH, Ministarstvo pravde FBiH je imalo u vidu sve relevantne zakonske i podzakonske propise, saopćili su iz Vlade FBiH.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...