Izjednačena prava uposlenih u kazneno-popravnim zavodima s pravima uposlenih u sudskoj policiji i FUP-u

/

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je današnjom odlukom kojom su prava, koja se odnose na zdravstveno osiguranje i PIO, uposlenika u kazneno-popravnim zavodima izjednačila s pravima uposlenih u sudskoj i policijom Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH.

Odluka se odnosi na radna mjesta sistematizovana u službi osiguranja kazneno-popravnih zavoda, a koja su definirana posebnim odredbama o službi osiguranja u Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH, saopćili su iz entitetske vlade.

Riječ je o zaposlenicima koji imaju službena zvanja zatvorski policajac-stražar, stariji zatvorski stražar-policajac, stariji zatvorski policajac-stražar prve klase, nadzornik zatvorske policije-straže, stariji nadzornik zatvorske policije-straže, stariji nadzornik zatvorske policije-straže prve klase i zapovjednik zatvorske policije-straže.

Donesena odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u Službenim novinama FBiH. Prilikom izrade odluke o utvrđivanju radnih mjesta uposlenika u kazneno-popravnim zavodima u FBiH, Ministarstvo pravde FBiH je imalo u vidu sve relevantne zakonske i podzakonske propise, saopćili su iz Vlade FBiH.

Izvor: Klix

Povezani postovi

Lista zemalja sa najvećom promjenom broja stanovnika, BiH na 16. mjestu

Globalna mreža "World of Statistics" objavila je listu država...

BiH visoko rangirana po organizovanom kriminalu u Evropi: Ključna ruta trgovine oružja i heroina

Prema Globalnom indeksu organizovanog kriminala za 2023. godinu koji...

Vlada FBiH ograničila najvišu maržu za još šest proizvoda: Ovo je lista

U odnosu na raniju odluku, današnjom je povećan broj...

MMF: Rashodi BiH brže rastu od prihoda, fiskalni deficit će iznositi 1,5 posto

U Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) su ukazali da javni...