Prijedlog za današnji ručak neka budu pohovani punjeni patlidžan i paprika

/

Kao prijedlog za današnji ručak donosimo vam recept kako da pripremite pohovani punjeni patlidžan i papriku bez prženja.

Sastojci:

  • 2 plava patlidžana
  • 4 paprike
  • 3 jajeta
  • 5 kašika prezli
  • 5 kašika brašna
  • malo feta sira
  • malo ulja za podmazivanje
  • so

Priprema:

Patlidžan oguliti i isjeći na tanje listove i posoliti. Ostaviti 10 minuta da puste tečnost. Ocijediti, a sir isjeći na manje kocke pa uviti jednu krišku u patlidžan u rolnicu. Uvaljati u brašno, jaja i prezle. Pleh dobro podmazati i ređati u njega.

Paprikama mora da se izvadi sjeme, a može se pohovati isto kao patlidžan – brašno, jaja, prezle.

Poređati sve, peći na 220 stepeni Celzijusovih oko 40 minuta da lijepo porumeni.

Izvor: Nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Mogu smanjiti upale i spriječiti mnoge bolesti: Zašto bismo trebali jesti kupine?

Nekada su kupine važile za sezonski užitak, a danas...

Velika greška koju mnogi vozači prave: Provjerite da li ste među njima

Mnogi vozači koji nemaju klime voze sa otvorenim prozorima...

Zašto su suhe šljive dobre za zdravlje organizma i kako ih konzumirati?

Suhe šljive su, bez sumnje, najbolje od sušenog voća....