Takmičari Karate kluba “Tešanj” u Banja Luci osvojili 27 medalja

/

19.Banja Luka Open turnir u tehničkoj organizaciji K.K. “ŠESNAESTA” iz Banja Luke održan je u sportskoj dvorani O.Š.Borisav Stanković. Učešće na ovom turniru su uzeli i takmičari Karate kluba Tešanj.

Ove godine turnir je okupio 26 klubova sa 353 takmičara sa 447 prijava, koji su odmjerili svoje snage na 4 borilišta.

Za tešanjski klub nastupilo je 11 takmičara, i oni su osvojili ukupno 27 medalja, a od toga je 8 zlatnih, 8 srebrenih i 11 bronzanih medalja.

Zlatne medalje su osvojili: Šišić Emrah (2 medalje), Ganjgo Harun (2 medalje), Turkeš Amra, Rizvanović Nejla, Žižo Sejfo (2 medalje).

Srebrene medalje su osvojili: Turkeš Amra, Delić Ilhana, Žižo Selmin, Žižo Sejfo, Ganjgo Harun, Rizvanović Nejla, Žižo Selmin (2 medalje).

Bronzane medalje su osvojili: Delić Ajnela (3 medalje), Hodžić Omer (2 medalje), Ramić Ajla (2 medalje), Rizvanović Sunija (2 medalje), Turkeš Amra i Delić Ilhana

Najuspješniji takmičari karate kluba Tešanj bili su Ganjgo Harun i Žižo Sejfo sa osvojene 3 medalje, i to 2 zlata i 1 srebro, a od djevojčica je to bila Turkeš Amra sa osvojene 3 medalje, i to 1 zlato, 1 srebro i 1 bronza.

Uprava kluba je uputila i čestitke svim takmičarima na ostvarenim rezultatima. Karate klub Tešanj je nakon završenih kata u službenoj kategoriji zauzeo 1.mjesto u plasmanu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...