BBI banka i UP “Biznis centar” Jelah-Tešanj potpisali memorandum o saradnji

Datum:

Drugog dana održavanja 16. po redu Međunarodnog sajma privrede Tešanj, potpisan je memorandum o saradnji između BBI banke i UP “Biznis centara” Jelah-Tešanj.

Memorandum su potpisali podpresjednici UP “Biznis centar” Jelah-Tešanj Šemsa Mujaković i Senad Brka, predsjednik Udruženja Semir Kantić i Dino Selimović, direktor Sarajevo Biznis Foruma.

Predsjednik Organizacionog odbora, Venan Hadžiselimović

– Nakon dvije godine pandemije i nakon sajamskih manifestacija koje su se desile 2019., na 16. međunarodnom sajmu u Tešnju, koji se odvija, planirane aktivnosti su bile i potpisivanje određenih sporazuma i ugovora, sa različitim institucijama i pravnim subjektima. Danas smo prisustvovali jednoj od značajnijih, koja već nekoliko godina traje u fazi pregovaranja i danas je postala zvaničena. Naime, potpisan je ugovor o saradnji između BBI banke i UP “Biznis centar” Jelah-Tešanj. Riječ je o Memorandumu o saradnji koji podrazumjeva aktivniji pristup i što veće animiranje članica Udruženja privrednika u kontekstu prisustva i naravno davanja svog doprinosa, ne samo na sajamskoj manifestaciji nego na jednom od najznačajnijih događaja u BiH koji organizira BBI banka, a to je Sarajevo Biznis Forum – kazao je Predsjednik Organizacionog odbora, Venan Hadžiselimović.

Dodao je i da će ovim memorandumom Udruženje privrednika dati svoj puni doprinos i sigurno aktivnije učestvovati u narednim forumima koje organizira BBI banka.

Dino Selimović, direktor Sarajevo Biznis Foruma

– BBI banka je prisutna širom BiH sa svojom mrežom poslovnih jedinica i sigurno nam je regija Tešnja, Jelaha i ZE-DO kantona izuzetno značajna. Zaista smo sretni i ponosni što smo danas ispred BBI banke i našeg BBI VIP kluba potpisali Memorandum o saradnji sa UP “Biznis centar” Jelah-Tešanj, na zajedničkoj promociji kako sajma privrede tako i Sarajevo Biznis Foruma. Tešanj, Jelah i cijeli ovaj region, mogu i trebaju biti primjer jedne kvalitetne dobro ustrojene poslovne sredine, jednog kvalitetno organizovanog lokalnog zajedništva, između grada, općine, kantona i samih privrednika. Mi ćemo to zajedno htjeti i znati iskoristitina na narednim manifestacijama – istakao je Dino Selimović, direktor Sarajevo Biznis Foruma, te dodao:

– Pozivamo sve privrednike, članove Udruženja da uzmu aktivno učešće u Sarajevo Biznis Forumu, da zajedno radimo na privlačenju inostranih investicija, poticaja domaćih investicija, uspostavljanju poslovnih kontakata i generalno kreiranju jednog boljeg ambijenta za sve ljude koji žive i rade u BiH.

Povezani postovi
Related

Mujo Fejzić, sekretar Crvenog križa Tešanj: Krv mora čekati pacijenta

Darivanje je nešto čemu se učimo od malena, a...

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...

Zavidovići: Gradonačelnik održao sastanak sa građevinskim odborom za izgradnju vodovoda u Vozućoj

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa građevinskim odborom...

Atifa i Valentina, babice tešanjskog porodilišta: Ovo je najljepša i najodgovornija profesija

Zanimanje babice staro je koliko i sam čovjek, a...