Dodik: Slijedi veoma snažan, možda čak i neočekivan odgovor na odluku Ustavnog suda BiH

/

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska ima resurse da odgovori na odluku Ustavnog suda BiH i da će to učiniti veoma snažno, možda čak i neočekivano.

Povodom odluke Ustavnog suda BiH da stavi van snage Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, Dodik je rekao će će, čim bude prilike, biti predložen novi zakon sa istim sadržajem, te da će donositi svaki put novi, ako se bude ukidao.

“Republika Srpska će se odsudno boriti. Pošto je poništen prethodni zakon, donijet ćemo novi jer nema drugog načina borbe”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a, kandidat za predsjednika RS-a na predstojećim izborima, je dao novu opasnu izjavu po Dejtonski mirovni sporazum i Bosnu i Hercegovinu.

“Ukoliko takve aktivnosti budu rigorozne, to će izazvati takvu reakciju u RS-u koja će dovesti do toga da ona neće ostati u BiH jer Republici Srpskoj nisu potrebni takav sud i pravo koje niko ne poštuje”, kazao je.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Pacijenti opet bez terapije jer nema citostatika, evo šta kažu oni koji ih nabavljaju i plaćaju

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i...

CIK, pored 7,4 miliona KM, traži još para za izbore

Centralna izborna komisija BiH (CIK) pisaće Ministarstvu finansija i...

Uključena i BiH: U 12 call centara razbijena kriminalna mreža koja se bavila prevarama

U akciji "Pandora", koju je podržao Europol, krajem aprila...

Građani BiH bi do kraja godine mogli imati digitalni novčanik: Znate li šta on podrazumijeva?

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka...