Teslić: Iz vatrenog oružja pucao u pneumatike putničkih automobila

/

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 24.09.2022. godine lišili su slobode lice inicijala S.M. sa područja opštine Teslić, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Izazivanje opšte opasnosti“.

Navedeno lice je isto veče iz vatrenog oružja pucalo u putničke automobile marke „Peugeot” i “Opel Vectra” prilikom čega je na istima oštetilo pneumatike.

Nakon navedenog, vozač putničkog automobila marke „Opel Vectra” lice inicijala D.Z. se udaljilo sa lica mjesta nakon čega je sletjelo sa kolovoza i kod istog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,71 g/kg.

Vozač putničkog autmobila marke „Peugeot” lice inicijala D.B. je sačekalo policijske službenike na licu mjesta, a sva prisutna lica će biti ispitana na okolnosti navedenog događaja.

Od lica inicijala S.M. je oduzeta automatska puška, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Teslić izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koji navedeni koristi prilikom čega su pronađena dva okvira za automatsku pušku sa pripadajućim mecima i pištoljski meci.

Po kompletiranju i dokumetovanju predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će biti dostavljen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

 

Povezani postovi

Doboj Jug: Osoba iz Tešnja lišena slobode

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK u mjestu Matuzići...

Saobraćajna nesreća kod Maglaja, poginula jedna osoba

Tokom protekle noći na magistralnom putu M-17, dionici puta...

Pucnjava u Zavidovićima, u pekari pronađena dva beživotna tijela

U večernjim satima u Zavidovićima se dogodio tragičan slučaj...

U saobraćajnoj nesreći povrijeđen Dino Dizdarević, igrač NK TOŠK iz Tešnja

Na magistralnom putu M-17 kod Maglaja dogodila se saobraćajna...