Konaković CIK-u predao prijavu protiv Sebije Izetbegović

/

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković predao je danas CIK-u prijavu protiv Sebije Izetbegović zbog govora mržnje.

Podsjećamo, Konaković je ranije danas reagovao nakon što je objavio snimak sa predizbornog skupa SDA na kojem se obratila i Sebija Izetbegović gdje je iznijeli sporne tvrdnje na račun pojedinaca iz opozicije.Izetbegović je tokom svog obraćanja, osobe koje su napustile SDA, između ostalog nazvala “gubitnicima krvavih očiju”.

“Selam alejkum i dobro veče. Selamim vas, a selamim i te ‘luzere’ zakrvavljenih očiju, nesretnike i gubitnike koji su otpali od nas i krenuli nekim groznim putevima koji će ponovo kako reče naš Amor, ako uspiju voditi u Tomašice, logore, stratišta i masovne grobnice”, poručila je Izetbegović.Ona se referirala na govor koji je prije nekoliko dana održao Amor Mašović, u kojima on biračima poručuje da im neće on sugerisati za koga trebaju da glasaju.

“To je vaša stvar. Ja idem svojim utabanim putem, to je put rahmetli prvog i jedinog predsjednika Alije Izetbegovića i ja ću ostati na tom putu. Staze i stazice koje se odvajaju od tog puta su opasne staze u ovom trenutku. Te staze i stazice odvest će nas do Amile Džaferagić. Odvest će nas do desetomjesečnog Amara Ploskića iz Nevesinja. Odvest će nas u one jame i grobnice. Živi bili”, poručio je Mašović.

Konaković je danas kratko prokomentarisao da se jutros čuo sa Mašovićem te da su razgovarali o njegovim izjavama, piše Klix. 

Konaković se povodom ove izjave ranije oglasio na svom zvaničnom Facebook profilu uz pitanje “kakvo se pomračenje uma mora desiti da ovakvo nešto izjaviš?”

“Kakvo se pomračenje uma mora dogoditi da aplaudiraš na ove bolesne poruke supruge predsjednika SDA? Ove je ljude zbog njih samih sevap pomesti sa scene. A Bogami i zbog nas. Zbog naše djece, zbog države, zbog svih normalnih ljudi koji u njoj žive.”, poručio je Konaković.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Maturantima srednje škole dijele po 200 KM

Nastavljajući aktivnosti, koje su sklopu seta mjera podrške mladim...

Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili tri objekta u TK

Inspektori Porezne uprave FBiH - Kantonalnog poreznog ureda Tuzla...

Sprječavanja izborne krađe: Tešanj među općinama u kojima će biti uvedeni skeneri

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je...

Meteorolozi i danas najavljuju pljuskove

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po...