MUP RS-a objavio pregled incidenata tokom izbora: Napadi na posmatrače, snimanje glasačkih listića, kupovina glasova, svađe, hapšenje…

/

Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Izbori 2022 prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan Opštih izbora u BiH, saopštili su iz MUP-a te objavili pregled današnjih incidenata na području RS-a u vremenskom periodu od 7 do 11 sati.

– U 7.50 sati putem telefona u Policijsku stanicu Kozluk obratio se policijski službenik i prijavio da mu se na biračkom mjestu u naslju Pađine obratio G.G. i prijavio predsjednika biračkog mjesta Pađine A. S. da mu dana 02.10.2022. godine oko 06.15 časova, prilikom prebrojavanja izbornog materijala nije dozvolio da prisustvuje istom kao posmatrač, te da je iz tog razloga fizički i verbalno nasrnuo na njega. O navedenom obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je saopštio da nema elemenata krivičnog djela.

– Policijskoj upravi Prijedor u 7 časova, prijavljeno je da biračko mjesto u mjestu Hozići, opština Novi Grad nije otvoreno na vrijeme. Na biračko mjesto upućen policijski službenik i predsjednik Opštinske izborne komisije. Na navedenom glasačkom mjestu je od strane posmatrača Ј.Ј. primjećen u dvije kutije određeni broj popunjenih glasačkih listića. Predsjednik Opštinske izborne komisije smijenio je birački odbor, obavijestio CIK, a o događaju je obavješten i tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “Izborna prevara” i naložio da se liše slobode članovi biračkog odbora. Policijski službenici su na osnovu navedenog lišili slobode I. DŽ, R. H, I. M, E. V. i S. H. Glasačko mjesto Hozići obezbjeđeno je od strane policijskog službenika, a sporni glasački listići su uviđajem oduzeti.

– U 7.30 časova od strane predsjednika izbornog mjesta u OŠ “Sveti Sava”, opština Istočno Novo Sarajevo prijavljeno da je lice V. Ј. na pomenutom izbornom mjestu pokušalo da snima naočarama za snimanje nepoznate marke. Navedeni predmet je privremeno oduzet od strane policijskih službenika PS Istočno Novo Sarajevo. O svemu navedenom obavješten dežurni tužilac OЈT Istočno Sarajevo koja će se o kvalifikaciji događaja naknadno izjasniti.

– U 9.30 časova prijavljeno da je u ulici Druge Sarajevske brigade, mjesto Vojkovići, opština Istočna Ilidža lice S. M. naočalima za snimanje snimio izborni listić koji mu je od strane izborne komisije oduzet. Licu su u PS Istočna Ilidža oduzete naočale te je o svemu navedenom obavješten dežurni tužilac koja će se o kvalifikaciji događaja naknadno izjasniti, piše Oslobođenje. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Pacijenti opet bez terapije jer nema citostatika, evo šta kažu oni koji ih nabavljaju i plaćaju

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i...

CIK, pored 7,4 miliona KM, traži još para za izbore

Centralna izborna komisija BiH (CIK) pisaće Ministarstvu finansija i...

Uključena i BiH: U 12 call centara razbijena kriminalna mreža koja se bavila prevarama

U akciji "Pandora", koju je podržao Europol, krajem aprila...

Građani BiH bi do kraja godine mogli imati digitalni novčanik: Znate li šta on podrazumijeva?

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka...