Djeca muzičkih zvijezda: Od samozatajnih do onih koji su nadmašili roditelje

/

U regionalnoj muzičkoj sceni, baš kao što je to slučaj u svjetskim okvirima, djeca muzičkih zvijezda ili su nastavila stopama svojih roditelja, ili se bave poslovima daleko od javne scene.

Kako je mnogi oslovljavaju diva sevdaha, Hanka Paldum u nedavnom spotu za pjesmu “Niko kao majka” javnosti je predstavila kćerku Minelu i unuku Širin. Hanka je gostujući u programu N1 objasnila da je ovom pjesmom željela pokazati posebnu emociju jer, kako je objasnila, kad je čula pjesmu samo joj se plakalo.

“Kad sam je otpjevala i snimila onda sam rekla – kada budem snimala spot Minela ti ćeš morati doći u spot. Ona nije bila za to, jer ona ne voli kamere, ali sam je ja nekako uspjela ubijediti. Onda je bila borba da nju i njenog muž Elvisa, moga zeta, i unuku Širin dovedemo u spot”, pojasnila je Paldum.

Inače, Paldum, njena kćerka i zet su poznati ugostitelji gdje u centru Sarajeva na Markalama su vlasnici buregdžinice Tepsija.

Koliko su pojedine muzičke zvijezde vezane za svoju djecu govori i primjer Halida Bešlića koji vrijeme provodi u Njemačkoj sa sinom Dinom, koji je jedinac, i njegovom porodicom. Ranije je pojasnio da ima i njemačke papire i tamošnju penziju.

“Ma, mala je to penzija. Bio sam član njemačkog udruženja muzičara, pa sam 20 godina plaćao tamo socijalno i penziono. Ja sam slobodan umjetnik, pa sam se prijavio kao jedinka i prijavljivao koncerte i ostale stvari. Osiguran sam i tamo i ovdje. To ne košta malo – 500 maraka me mjesečno iznosi osiguranje i to mi odbijaju od penzije”, pojasnio je Bešlić.

Od zvijezda koje potiču sa prostora BiH je i Fahreta Jahić-Živoinović poznatija kao Lepa Brena koja ima dvojicu sinova – Stefana i Viktora. Iako je izbacio nekoliko pjesama i nastupao sa svojom mamom, 2017. godine preko advokata odlučio je javnosti saopštiti da više ne želi biti dio javne scene.

Da je moguće nadmašiti uspjeh roditelja govori i popularna Marija Šerifović, kćerka pjevačice Verice Šerifović. Osim što je pobijedila na Evroviziji, Marija je jedna od rijetkih muzičkih zvijezda koja je regionalno zastupljena te je i članica muzičkog takmičenja Zvezde Granda. Marija je nedavno otkrila da će još ovu sezonu biti članica žirija te je otkrila da ova sezona krije mnoge novitete.

Marijin kolega u žiriju Dragan Stojković Bosanac je otac pjevačice Aleksandre Stojković poznatije kao Džidža, koja se također takmičila u Zvezdama Granda.

Kćerka idejnog tvorca Zvezdi Granda Saše Popovića i pjevačice Suzane Jovanović, Aleksandra, i pored poznatih roditelja nema ambicija da se bavi javnim poslom i živi daleko od showbizz scene.

Od djece poznatih pjevača koji su nadmašili roditelje je i pjevačica Elena Kitić čiji je otac Mile Kitić, a majka pjevačica Marta Savić.

Jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike pokojni Šaban Šaulić iza sebe je ostavio i kćerku Ildu koja je poznata pjevačica, dok je sin Mihajlo konzul Srbije u Cirihu.

U konačnici djeca poznatih muzičkih zvijezda su sami krojači svoje sudbine i njihov uspjeh ne ovisi od njihovih roditelja već od truda i zalaganja ili što je u javnom poslu najbitnijeg, a to je talent i harizma kojom treba da osvoje publiku kojoj se obraćaju, piše N1 BiH. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

OO SDP BiH Tešanj: čestitka u povodu 15. aprila – Dana Armije RBiH

U ime Općinske organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine...

Eko servis Tešanj: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Neka vaša poslovna putovanja budu ispunjena blagoslovom i prosperitetom. Neka...

OO Naša stranka – Tešanj: Bajramska čestitka

Organizacioni odbor Naše stranke Tešanj u povodu predstojećeg Bajrama...

OO SDP BiH Tešanj: Bajramska čestitka

U ime Općinske organizacije SDP BiH Tešanj i svoje...