Do kraja mjeseca prijave za podsticaje

/

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Šamac do 31. oktobra mogu da se prijave za ovogodišnje podsticaje.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i inspekcijske poslove Predrag Nedić rekao je Srni da opština Šamac nastavlja kontinuitet u odobravanju i isplati podsticaja za privredu i poljoprivredu, te da su još u fazi prikupljanja zahtjeva za ovu godinu.

“Što se tiče poljoprivrede za prošlu godinu odobrene podsticaje smo u kompletu isplatili u iznosu od oko 90.000 KM. Od toga 44.182 KM odnosi se na biljnu proizvodnju, 44.270 KM na stočarsku proizvodnju, a 1.300 KM smo imali vanrednih mjera pomoći”, naveo je Nedić.

Nedić je najavio izmjene podsticaja u poljoprivredi za 2023. godinu.

“Pripremićemo i novi pravilnik, a poljoprivredni proizvođači biće blagovremeno upoznati o pravilniku i uslovima ostvarivanja podsticaja”, rekao je Nedić.

On je pozvao i sve privrednike da se jave na javni poziv za podsticaje u privredi za ostvarivanje prava za zapošljavanje i nabavku opreme koji je otvoren do 31. oktobra, te da ne propuste priliku s obzirom na to da bi njihovi zahtjevi i prijave mogli da uđu u razmatranje u ovu fiskalnu godinu.

Nedić je naveo da se, prema njihovim izvještajima, 210 poljoprivrednih proizvođača javilo za podsticaje u prošloj godini.

“S obzirom na to da su se pravilnici iz godine u godinu mijenjali, dopunjavali, imali smo i više korisnika, a u prosjeku oko 350 poljoprivrednih domaćinstava ostvaruju prava na podsticaj u poljoprivredi”, rekao je Nedić.

Izvor: Nezavisne

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vlada Federacije BiH dodjeljuje 2,3 miliona litara dizela poljoprivrednicima

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je da...

Most je davno gotov: Kada će konačno biti završen granični prijelaz u Gradišci

Zbog velikih gužvi na Graničnom prijelazu Gradiška, i građani...

Snažan zemljotres pogodio BiH, još nema podataka o jačini

Snažan zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, a prema...

Još danas hladnije, od sutra lagani rast temperatura

U Bosni pretežno oblačno vrijeme većinom sa slabom kišom....