Ostavila policajce u čudu: Žena iz Bosanske Gradiške napuhala 5,19 promila alkohola u krvi

/

Žena (46) iz Bosanske Gradiške postala je neslavni rekorder kada je tokom prošlog vikenda ustanovljeno da je vozila automobil sa nevjerovatnih 5,19 promila alkohola u krvi. 

U Policijskoj upravi rekli su da su 9. oktobra oko 01:15 sati u mjestu Čatrnja zaustavili automobil. Prilikom alkotestiranja kod vozača je utvrđena pomenuta količina alkohola.

Bez problema izašla iz automobila

Prema pisanju portala Srpskainfo, ona na prvu nije policiji djelovala da je toliko bila pijana, ali je šok nastao nakon testiranja. Isto veče u Bosanskoj Gradiški je uhapšena još jedna pijana žena za volanom, ali je ona napuhala “samo” 1.67 promila.

Vesna Vučić, portparolka policije rekla je da je nevjerovatno koliko se ovaj slučaj komentariše i koliku pažnju je privukao.

Bez problema je izašla iz automobila, a jedino po čemu su posumnjali je izgovor, zaplitala je jezikom, po neku riječ nejasno izgovarala, ali je na nogama bila sasvim stabilna.

– Tek kada je izmjereno ovako visoko pristustvo alkohola u krvi, policajci su se začudili, da je to uopšte moguće. Pojedinci, u javnosti, sumnjaju u instrument, ali tome nema mjesta. I ista osoba, evidentirano je u policijskim dokumentima, prethodno je kažnjena zbog 3,5 promila alkohola u krvi, ali se nije promijenila. Nastavila je da pije i da vozi – kažu iz policije za portal Srpskainfo.

Nije imala saobraćajnih nesreća

Karakteristično je, da ista žena, bez obzira što pije i vozi, nije imala saobraćajnih nesreća.

Poslije isključenja iz saobraćaja, u Policijskoj stanici provela je devet sati na triježnjenju. Određena joj je kazna od 400 KM, na dva mjeseca bit će oduzeta vozačka dozvola plus dva kaznena boda.

Tragajući za još nekim detaljima o njoj, u službenim policijskim zabilješka piše da je po zanimanju konobarica, a njeni prijatelji kažu da voli i pisati poeziju i nostalgične tekstove.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Neradna nedjelja: Krši li se njenim uvođenjem Ustav

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o unutrašnjoj trgovini je...

Za rad u komisijama pojedini u Vladi FBiH za godinu naplatili i do 30 hiljada KM

Pojedinim zaposlenicama Federalnog ministarstva prostornog uređenja je u toku...

Kako će biti utrošeno odobrenih 120.000 KM za rad penzionerskih saveza u FBiH?

Za finanasiranje rada penzionerskih udruženja u Federaciji BiH iz...

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba: U koloni će biti veliki broj mladih ljudi

Do sada je oko 1.400 osoba prijavljeno za ovogodišnji...