VSTV BiH će u četvrtak imenovati glavnog državnog tužioca

/

Sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV BiH) zakazana je u četvrtak u Sarajevu, a na dnevnom redu naći će se imenovanje glavnog državnog tužioca. 

Riječ je, podsjećamo, o Milanku Kajganiću, v.d. tužilaštva BiH koji je nakon konkursne procedure ostvario najveći broj bodova za ovu poziciju.

Kajganić će u četvrtak predstaviti program rada Tužilaštva nakon čega će, s obzirom da je ostao sam u utrci za ovu poziciju, na kraju biti i imenovan.

U utrci za poziciju glavnog tužioca ranije je bilo sedam kandidata. Među njima je bila i tužiteljica Diana Kajmaković čije ime se našlo u Sky aplikaciji.

Osim Kajganića i Kajmaković, u utrci su bili još i Miroslav Janjić, Seid Marušić, Nermin Šehović, Ozrenka Nešković i Ćazim Serhatlić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sprječavanja izborne krađe: Tešanj među općinama u kojima će biti uvedeni skeneri

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je...

Meteorolozi i danas najavljuju pljuskove

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po...

Hiljade adresa i brojeva građana BiH objavljeno na internet imeniku

Privatni brojevi telefona i adrese oko 10.000 građana Bosne...

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina, kandidovao se i za gradonačelnika Banja Luke

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića čije je ubistvo potreslo...