Informacija vezana za kupovinu parne lokomotive „Kusače“

/

Na inicijativu Gradonačelnika Hašima Mujanovića održana je 2. vanredna sjednica Kolegija Gradskog vijeća, na kojoj je većinom glasova otkazana 1. vanredna sjednica Gradskog vijeća zakazana za utorak, 18.10.2022. godine, a na kojoj je gradskim vijećnicima trebala biti prezentovana informacija o realizaciji Odluke Gradskog vijeća Zavidovići o davanju saglasnosti Gradonačelniku Grada Zavidovići za pristupanje postupku kupovine parne lokomotive „Kusače“.

Sjednica je, prije svega, otkazana radi smanjenja troškova koji se odnose na isplatu vijećničkih paušala, a imajući u vidu činjenicu da će se do kraja mjeseca oktobra, u toku naredne sedmice, održati i naredna redovna sjednica Gradskog vijeća na kojoj će Gradonačelnik informisati Gradske vijećnike o dosadašnjim provedenim aktivnostima vezanim za kupovinu parne lomomotive „Kusače“.

Gradonačelnik obavještava javnost da je Grad Zavidovići u petak, 14.10.2022. godine, pokrenuo pregovarački postupak javne nabavke za nabavku parne lokomotive za potrebe Grada Zavidovići. Grad Zavidovići za ovu namjenu opredijelio je 45.000,00 KM. Pregovarački postupak objavljen je na web portalu Grada Zavidovići, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama a o toku postupka javne nabavke javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Lijepa vijest iz Bosanskog pozorišta Tešanj: Obnovljena prostorija za članove

Bosansko pozorište Tešanj podijelilo je lijepe vijesti oko završetka...

Amin Bedak: Kako je politički anonimus osvojio mandat u OV Tešanj

Ulaskom u općinski parlament, Amin je -  uz svesrdnu...

U TEŠNJU SE ŽIVI INKLUZIJA: Veliki maskenbal obradovao mališane

Veselo je danas bilo u Tešnju. Velikim maskenbalom i...

Almir Kopić novi je komandir Policijske stanice Tešanj

Dana 10. oktobra 2024. godine, Almir Kopić, dugogodišnji inspektor...