Džaferović primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Irske za BiH

/

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Irske za BiH sa sjedištem u Ljubljani Adriana Farela (Farrella).

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, govoreći o ukupnim bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Irske, konstatovao je da su oni prijateljski, te da predstavljaju dobru osnovu za dalji razvoj saradnje, naročito na političkom, ekonomskom i kulturnom planu.

Amabasador Irske je rekao da će mandat posvetiti nastavku saradnje dvije zemlje na svim poljima od zajedničkog interesa, s namjerom da se održi pozitivan trend u jačanju ukupnih bilateralnih odnosa.

Farel je istakao da su prioriteti Irske mir i stabilnost u svijetu i tokom trenutnog članstva u Vijeću sigurnosti UN-a. U tom kontekstu, u vrhu prioriteta Irske je i podrška EUFOR-ovoj misiji ALTHEA u očuvanju mira i sigurnosti ljudi u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Džaferović je iskazao zahvalnost Irskoj na kontinuiranoj podršci u očuvanju mira i stabilnosti, te procesu proširenja i evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su pozdravili preporuku Evropske komisije da se Bosni i Hercegovini dodijeli kandidatski status, ističući njenu važnost za ukupan napredak i stabilnost zemlje, ali i cijele regije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je poželio uspješnu diplomatsku misiju novoimenovanom ambasadoru Irske Adrianu Farelu.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Stručnjaci predali izvještaj: 37,4 posto analizirane hrane u BiH je sadržavalo ostatke pesticida

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvještaj Agencije za sigurnost...

U nedjelju muslimani obilježavaju Kurban-bajram: Poznato vrijeme Bajram namaza

U nedjelju je Kurban-bajram. Kako je navedeno u takvimu...

Stiže nam toplotni udar: Još danas svježije, a onda rast temperatura do 36 °C

Od sutra nam stiže stabilizacija, više sunčanog vremena i...

Islamski učenjaci pojasnili: Evo šta treba izbjegavati onaj ko je naumio zaklati kurban

Ko ne stigne zaklati kurban prvog dana bajrama može...