Objavljeni konačni rezultati za NSRS: SNSD bez premca, imat će 29 poslanika

/

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine objavila je konačne rezultate za budući sastav Narodne skupštine RS, a ubjedljivi pobjednik je SNSD koji je osvojio najviše glasova – 221.554 (34.63 posto).

SNSD će imati najviše poslanika, njih 29. Iza SNSD-a slijedi SDS koji će imati 13 poslanika, PDP će imati osam, a po pet Socijalistička partija, Pokret za državu i DEMOS. Ujedinjena Srpska je osvojila četiri mandata, baš kao i Za pravdu i red i DNS, dok su po tri mandata osvojili NPS i SPS.Inače, SDS je drugi po broju osvojenih glasova – 96.648, dok je PDP stao na 65.872.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sporni tenderi koje su dobili Kinezi: Prijavljen direktor EPBiH i još nekoliko osoba

Kineska kompanija Dongfang Electric International Corporation u proteklom periodu...

Održana prva radionica u okviru projekta DANOVA NEXT

DANOVA NEXT predstavlja nastavak projekta DANOVA, koji je uspješno...

Večeras se vraća prva grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Prva grupa hadžija i hadžinica u utorak navečer, 25....

Norwegian Air Sweden ponovo uspostavio avioliniju za Oslo

Kako je i najavljeno, u petak je aviokompanija Norwegian...