Gradonačelniku uručen „Album omladinskih inicijativa“ Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini

/

Povodom prezentacije rezultata rada Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Zavidovićima u proteklih pet godina Gradonačelniku doc. dr. Hašimu Mujanoviću uručen je „Album omladinskih inicijativa“.

Prezentacija rezultata rada Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Zavidovićima održana je, 24. 10. 2022. godine, u Konferencijskoj sali „Centar za kulturu“ Zavidovići u okviru projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“ čija realizacija je počela u Zavidovićima 2017. godine. U okviru projekta ukupno je realizovano 13 inicijativa, čija je vrijednost 87.412,44 KM. Od navedenog iznosa 43,43% (37.966,46 KM bez PDV-a) predstavljaju IOM sredstva, a doprinos zajednice odnosno Grada Zavidovići iznosi 56,56% (49.445,98 KM).

Omladinske inicijative realizovane kroz projekat „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“ su: „I love Zavidovići“, Edukativni kutak “Mala Sirena”, Adaptacija sale MZ “Vozuća”, Uređenje basket terena „Partizan“, „Sportski centar Rujnica“, Uređenje Doma omladine „Dolina / Alići“, „Priroda za sve“, „Za ljepši grad“, „Koraci do cilja“, Uređenje stadiona „Novo naselje“, „Biblioteka na otvorenom“, formiranje Omladinskog centra „Poljice“ i Uređenje izletišta Pašića Ravan. U realizaciji inicijativa učestvovalo je 240 volontera, 3690 korisnika projekta i 88 članova projektne grupe.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović pohvalio je dosadašnje djelovanje i rad  Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Zavidovićima kada je u pitanju podrška mladima u lokalnim zajednicama, naglašavajući da su svojim radom opravdali njegovo povjerenje te da će njegovu podršku imati u radu i aktivnostima i u narednom periodu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...